KONDOMI su ubedljivo najbolja zaštita u sexu , ali ipak, mnogi muškarci ne vole da ih koriste!!!

 

KONDOMI su ubedljivo najbolja zaštita u sexu , ali ipak, mnogi muškarci ne vole da ih koriste!!!

15/10/2017

O ovome se do sada nije govorilo…- Prezervativi su ubedljivo najbolja zaštita od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, ali ipak, mnogi muškarci ne vole da ih koriste. 

trong>Najčešći izgovor koji za to koriste je da kondomi negativno utiču na seksualno zadovoljstvo, umanjuju osetljivost penisa, pa čak izazivaju i nelagodu.

Međutim, „Njujork tajms“ je istraživao i otkrio pravi razlog zašto mnogi muškarci ne vole da koriste prezervative – problem je u veličini.

Kao što sigurno već znate, mnogi proizvođači prave prezervative u osnovnoj, standardnoj veličini, a problem je u tome što ta veličina ne odgovara veličini prosečnog penisa.

Studije su pokazale da je prosečan muški polni organ u erekciji oko 2,5 centimetra kraći od standardnog kondoma, koji je dug oko 17 centimetara.

„Ideja je bila da prezervativ mora da bude dovoljno dugačak da odgovara većini muškaraca, a oni kojima je taj kondom veliki mogu da ga ostave urolanog na kraju“, objašnjava ekspert za seksualno zdravlje Debi Herbenik.

Istraživanje koje je Hebernikova sprovela, a u kojem je učestvovao 1661 muškarac, pokazalo je da 83 odsto muškaraca ima problem sa standardnom veličinom kondoma, koji je duži od njihovog polnog organa. Prosečna dužina muškog „alata“ je 14,15 centimetara.

S obzirom na to da je zaista važno da prezervativ bude odgovarajuće veličine da vam ne bi umanjio zadovoljstvo tokom odnosa, moraćete malo da eksperimentišete. Jer, dizajn kondoma je različit, standarde dužine različitih proizvođača su različite, pa je najbolje da probate različite kako biste odabrali onaj koji vam najviše odgovara.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

ZANIMLJIVOSTI