GRAD JAGODINA angažovao volontere za pomoć starijim i bolenim gradjanima !!!

  • Autor: D.Marković

14/03/2020

Jagodina- Skupštini grada Jagodine danas je održan sastanak Kriznog štaba grada Jagodine, kome je predsedavao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a prisustvovali su gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i član Kriznog štaba i šef odborničke grupe SNS Nikola Radosavljević.


Sastanak je održan sa predstavnicima Vojske Srbije, Policijske uprave u Jagodini, Bezbednosno informativne agencije u Jagodini, načelnicima uprava grada Jagodine,, direktorima javnih preduzeća, osnovnih i srednjih škola, Doma zdravlja i Opšte bolnice u Jagodini, 

Centra za socijalni rad i sekretarom Crvenog krsta u Jagodini. „Konstatovano je da će grad Jagodina sprovoditi sve mere u skladu sa Odlukom najviših državnih organa o Vanrednom stanju u Srbiji, te da u ovom trenutku nema zaraženih korona virusom na teritoriji grada Jagodine. Krizni štab grada Jagodine dono je odluka da grad Jagodina angažuje volontere koji će na teritoriji grada Jagodine pomagati starijim i bolesnim licima i onima koji su ugroženi.

 Sva lica koja su ugrožena i ona koja se nalaze na spisku Centra za socijalni rad, mogu da se jave na telefone 062/ 789-003, 062/ 789-086, 064/819-70-24, 064/819-71-17 i 064/819-72-52, kako bi im se dostavilo ono što je potrebno u vidu hrane i dezinfekcionih sredstava.


Grad Jagodina će kupiti određenu količinu sredstava za dezinfekciju za svoje građane“ izjavio je nakon sednice Kriznog štaba grada Jagodine, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. „Rad ugostiteljskih lokala na teritoriji grada Jagodine biće usklađen sa uredbom Vlade Srbije, koju očekujemo.

 Odlučili smo da uputimo dopis svim stranim državljanima koji se nalaze na teritoriji grada Jagodine, da ukoliko žele da napuste teritoriju Republike Srbije da više ne mogu da se vrate na naša područja dok traje Vanredno stanje. Radi se o stranim državljanima koji su smešteni u hotelima ili privatnim apartmanima u Jagodini, a rade u stranim kompanijama u Jagodini ili na izgradnji gasovoda“Turski tok“. 

Grad Jagodina je uvek bio i biće uz svoje građane i moli sve građane da poštuju odluke nadležnih organa, da se ne širi panika i da se ne šire dezinformacije “, zaključio je Marković.

VESTI GRADA