U SVILAJNCU zasedao Štab za vanredne situacije !!!

14/03/2020

Svilajnac- Povodom proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, danas je u Svilajncu zasedao Štab za vanredne situacije opštine Svilajnac.


Foto: Opština Svilajnac

Na sastanku je odlučeno da se sprovode mere: ograničavanje rada ugostiteljskih objekata od 08:00 do 20:00, obustava aktivnosti Centra za brigu o porodici i Korisničkog centra Svilajnac koji će prerasti u „Kol centar“ namenjen za pomoć najstarijem stanovništvu kao najrizičnijoj kategoriji, podela paketa sa hranom i higijenskim sredstvima korisnicima socijalne pomoći na teritoriji opštine Svilajnac i pojačane mere higijene u javnim službama, prostorima i površinama.


„Pred nama su teški dani, ali mi spremno ulazimo u koštac sa aktuelnom situacijom. Zajedno sa predsednikom i Vladom Srbije, borićemo se da najrizičnija grupa, a to su naši najstariji sugrađani, budu zaštićeni. Puno toga je u deficitu na tržištu i mi ćemo se boriti da pribavimo što više dezinfekcionih sredstava, maski, rukavica i da organizujemo ljude koji će da odgovorno rade kako bi rizik i posledice od virusa bili svedeni na minimum“, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Izvor: O.Svilajnac

VESTI GRADA SVILAJNAC