Naftni derivati u našoj državi svakodnevno pojeftinjuju !!!

  • Izvor: novosti.rs

14/03/2020

Naftni derivati u našoj državi svakodnevno pojeftinjuju, stručnjaci tvrde da će se trend nastaviti. Statistički preseci se rade jednom nedelje, pa će se uskoro znati novi podaci


Foto: pixabay

KORONA prija džepu naših vozača. To dokazuje činjenica da je od najviše ovogodišnje prosečne cene dizel u petak bio gotovo devet dinara jeftiniji! I cena benzina je niža za četiri dinara u poređenju sa najvišom cenom, koja je zabeležena u januaru.

 

Tako je prosečna cena dizela u petak iznosila 155,40 dinara za litar, dok je prilikom statističkog preseka 20. januara litar dizela na većini benzinskih pumpi bila 164,35 dinara. Prema tom statističkom preseku beznin je koštao 149,97 dinara, dok se u petak u proseku prodavao za 145,40 dinara.


Po rečima Tomislava Mićovića, generalnog sekretara Udruženja naftnih kompanija Srbije, poslednja dva meseca, svakog dana cena goriva raste od 50 para do dinar. Ukoliko se zadrži trend pada cena sirove nafte na svetskim berzama, vrlo je moguće da će naši vozači biti obradovani sniženjem cene goriva za oko 20 dinara.

– Domaće i evropske institucije, statističke preseke rade jednom nedeljno, pa će se sredinom iduće nedelje znati novi podaci – kaže Mićović.

Kako bilo, pandemija virusa korona delimično se preselila i na tržište naftnih derivata. Dok se vodi „rat“ između najvećih prizvođača na svetu, naši vozači dočekali su da se barem malo povoljnije voze.

EKONOMIJA