Preko 60 vrsta sitnih životinja na izložbi u Topoli

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor, foto: Filip Marković

Topola-Udruženje odgajivača sitnih životinja „Belosavci“- Topola organizovalo je drugu po redu izložbu sitnih životinja.

Ovoga puta, manifestacija je održana u sportskoj hali Srednje škole „Kralj Petar I“.
Što bi u narodu rekli „I bi Topola“, veliki broj izlagača iz cele Srbije, pa do učesnika van naših granica, iz Rumunije i Republike Srpske.

Organizatori su se potrudili da sve bude u perfektnom redu, kako bi i izlagači, ali i životinjice, uživale u ovom ambijentu male varoši podno Oplenca.

Najviše je bio izlagača golubova, medju njima je bilo i nekoliko autohtonih rasa: Srpski Visokoletač, Kragujevački Visokoletač, Subotički Drhtavi, Novosadski Prugasti, Banatski Gaćan…i mnogo drugih vrsta

Od živine, najupečatljivija grla su bila takodje naše rase Somborske Kaporke u beloj boji, ali i veliki broj patuljaste živine, kao i još jedna naša rasa u radu, Sandzački Rogaš.

Od kunića dominirali su Belgijski Sivi Orijaši, nesumnjivo, razlog toga je i sam predsednik udruženja iz Topole, Miloš Ili Mange, koji se dugi niz godina bavi ovom rasom i osvaja zapažene rezultate širom zemlje.

Kako je predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković izjavio, nada se da će ova manifestacija preći u tradiciju i zahvalio se svim gostima i izlagačima iz Srbije ali i inostranstva.

Miloš Ilić Mange se zahvalio generalnom pokrovitelju ove izložbe, Opštini Topola, i rekao da se nada da su kao udruženje zadobili poverenje svoje opstine.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA