Opština Topola i ove godine obezbedila svetlo-reflektujuće rančeve za djake prvake !!!

  • O.Topola

27/08/2021

Topola- Opština Topola i ove godine izdvojila je sredstva kako bi dodelom svetlo-reflektujućih rančeva obradovala buduće đake prvake

Foto: facebook Opstina Topola

Rančevi su obezbeđeni za ukupno 138 budućih osnovaca. Njih su danas u OŠ “Karađorđe” u Topoli i “Sestre Radović” u Belosavcima podelili zamenica predsednika opštine Jasna Vuković i predsednik opštine Igor Petrović. U Belosavcima je priborom za pisanje i sveskama buduće osnovce obradovala Pekara Simić. 

Za sutrašnji – prvi dan nove školske godine planirana je podela rančeva u školama “Živko Tomić” u Šatornji, “Milan Blagojević” u Natalincima i “Milutin Jelenić” u G. Trnavi. Osnovni cilj akcije podele svetlo-reflektujućih rančeva je povećanje bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, na koji Opština Topola, u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Topola, stavlja poseban akcenat


U Topoli je za prvake OŠ “Karađorđe” sa izdvojenim odeljenjima dodeljeno 73 ranca, u Belosavcima 14, u Šatornji će se uručiti 17, Natalincima 15 i Trnavi 19.

 Ilustracije radi, prošle godine prvacima je dodeljeno ukupno 168 rančeva, koliko ih je zapravo i pošlo u prvi razred. Sasvim je jasno da je ove godine taj broj za 30 novih osnovaca manji.

Više fotografija pogledajte na facebook stranici Opštine Topola-klik OVDE

VESTI GRADA TOPOLA