48. INFANT pokrenuće Kaleidoskop kulture u Novom Sadu !!!

  • Izvor: KC Novi Sad

27/08/2021

Internacionalni 48. festival alternativnog i novog teatra – INFANTi Dani američke kulture održaće se u periodu od 2. do 5. septembra, u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture, u Kreativnom distriktu u Novom Sadu.

Selektor festival, poznati makedonski pozorišni i filmski reditelj, Aleksandar Popovski prilagodio je glavni program trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pa će publika imati priliku da pogleda predstave iz Maribora, Zagreba, Novog Sada i Beograda.

U 4 festivalska dana u trci za nagradu takmičiće se sledeće predstave:  Slovensko narodno gledališče Maribor sa predstavom “Pošta”, Studio za suvremeni ples iz Zagreba sa predstavom “Spektakl”, Srpsko narodno pozorište sa predstavom “Golmanov strah od penala” i Bitef teatar iz Beograda sa predstavom “Kao da kraj nije i sasvim blizu”. Ovogodišnji članovi žirija su: profesorka baleta i koreografkinja Ista Stepanov , pozorišni i filmski glumac  Nenad Pećinar i slovenački pisac, scenarista i reditelj Nejc Gazvoda.


Osim glavnog programa pripremljen je i prateći program koji će biti veoma bogat i raznovrstan, a vodiće ga stručna lica kao što su: reditelji, glumci,koreografi, dramaturzi, primenjeni i cirkuski umetnici…

Detaljan program može se pogledati, na sajtu www.infant.rs,  dok će ulaz na sam festival biti slobodan za sve posetioce uz pridržavanja i poštovanja svih epidemioloških mera koje su tog trenutka propisane od strane kriznog štaba.

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD