Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić posetila je Opštu bolnicu u Paraćinu

Paraćin- Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Danica Grujičić, sa svojim saradnicima, posetila je danas Opštu bolnicu u Paraćinu, povodom zvaničnog puštanja u rad nasavremenijeg dijagnostičkog aparata – skenera, dobijenog od ovog ministarstva.

paracin.rs

Obraćajući se medijima, ona je kazala da će kompjuterizovana tomografija značajno poboljšati rad Bolnice, smanjiti listu čekanja za skener i omogućiti pacijentima da mnogo brže dođu da neophodne dijagnostike. Najavila je takođe da planira reorganizaciju primarne zdravstvene zaštite kako bi se smanjili pritisci na sekundarne i tercijarne zdravstvene centre.

Radiolozi i rendgen tehničari u paraćinskoj Opštoj bolnici su potpuno spremni za rad na novom aparatu, a u funkciju je danas takođe pušten i novi stacionarni rendgen, koji je dosta savremeniji od postojećeg, stoji na sajtu paracin.rs.

Uz mamograf, koji je dr Grujičić najavila da će takođe biti obezbeđen, paraćinska bolnica imaće praktično sve aparate za radiološku dijagnostiku koja je potrebna za sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

Ministarka Grujičić obišla seoske ambulante sa rukovodstvom opštine Paraćin

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je nakon obilaska paraćinske Opšte bolnice zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave obišla paraćinske seoske ambulante.

paracin.rs

Povod za posetu paraćinskoj Opštoj bolnici bio je puštanje u rad novog skenera.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA PARAĆIN