Zijah Sokolović otvoriće 48. INFANT !!!

  • Izvor: KC Novi Sad

01/09/2021

Svečano otvaranje 48. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra – INFANT, ujedno i manifestacije „Dani američke kulture“  biće organizovano u četvrtak, 2. septembra u 20.00 časova, na teatarskoj bini Kulturnog distrikta, na Bulevaru despota Stefana 5, u okviru Kaleidoskopa kulture.

trong>Publici će se obratiti selektor  Festivala Aleksandar Popovski i američki ambasador  Entoni Godfri, a 48. INFANT otvoriće glumac i reditelj Zijah Sokolović koji će izvesti deo svoje kabaretske monodrame „Međuigre 0-24“. Predstavom „Pošta“ Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru, u 21:00 čas, počeće glavni takmičarski deo.

Prateći program počeće u 17 časova i to na tri lokacije: u Kulturnom centru Novog Sada biće priređena radionica savremenog plesa koreografkinje Ise Stepanov i dramaturška radionica glumca Nenada Pećinara; U Srpskom narodnom pozorištu posetioce očekuje radionica autorskog tima predstave „Midlsex“, a zanimljiv program poput cirkuske, rediteljsko-filmske, lutkarske i bodyart radionice biće priređen u prostorijama OPENS-a, gde će posetioci moći da se upoznaju i sa stritartom i stripom, a nakon 20 časova, biće održna radionica „Svetlosne priče – magije sa grafoskopa“. 


reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)

Drugog dana Festivala, u petak, 3. septembra, osim brojnih zanimljivih radionica, publiku u Kreativnom distriktu, od 19.30 časova očekuje stendap Mariane Aranđelović, a pola sata kasnije predstava „Spektakl“  zagrebačkog Studija za savremeni ples. U subotu, 4. septembra, posetioci, osim ostalog, biće u prilici da od 20:30 časova pogledaju komad „Golmanov strah od penala“ Srpskog narodnog pozorišta.

Poslednjeg takmičarskog dana 5. septembra, Bitef teatar svoju predstavu „Kao da kraj nije ni sasvim blizu“ izvešće na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta i to u 12,14,16 i 18 časova.  Proglašenje pobednika 48. INFANT zakazano je za 19:30, kada će glumac i reditelj Zijah Sokolović, u čast nagrađenih odigrati monodramu „Lijevo desno glumac“, čime će Festival biti i zatvoren.

Detaljan program može se pogledati na sajtu www.infant.rs,  a ulaz na sve programe Festivalaje besplatan. Tokom 48. INFANT-a poštovaće se sve protivepidemijske mere koje je propisao Krizni štab.

VESTI GRADA NOVI SAD