RECEPT DANA-Zapečena boranija sa kačkavaljem i slaninom !!!

BAKINA KUHINJA

  • Izvor:Bakina kuhinja

01/09/2021

[views]

Potrebno je: 500 gr boranije, 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, 2 sveže paprike, 2 paradajza, 4 čena belog luka, 2 jaja, 200 gr kisele paprike, 50 ml mleka, 4 kašike rendanog kačkavalja, soli, bibera, 1 kašičicu ml crvene paprike, ulje, peršunov list


Priprema: U šerpu ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati.  Na kraju dodati oljušten paradajz, ml papriku, biber, so, beli luk i peršunov list. 

Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posudu, umutiti jaja, dodati mleko, pavlaku i kačkavalj, izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine.  Peći na 220 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni  i ispari višak tečnosti. Vrhunska.. Prijatno!https://www.youtube.com/watch?v=w3UI0fXRgSc

Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA