BAKINA KUHINJA
- Izvor:Bakina kuhinja
01/09/2021
[views]
Potrebno je: 500 gr boranije, 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, 2 sveže paprike, 2 paradajza, 4 čena belog luka, 2 jaja, 200 gr kisele paprike, 50 ml mleka, 4 kašike rendanog kačkavalja, soli, bibera, 1 kašičicu ml crvene paprike, ulje, peršunov list
Priprema: U šerpu ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, ml papriku, biber, so, beli luk i peršunov list.
Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posudu, umutiti jaja, dodati mleko, pavlaku i kačkavalj, izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti. Vrhunska.. Prijatno!https://www.youtube.com/watch?v=w3UI0fXRgSc
![Kuvar 1 300x140(1)](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2019/02/Kuvar-1-300x1401.jpg)
![Kuvar2 300x140(2)](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2019/02/Kuvar2-300x1402.jpg)