ZAPOSLENI U RESAVSKOJ PEĆINI saniraju štetu na spomeniku prirode lisine !!!

  • Izvor: G.V.Despotovac/MEDIA PS

07/07/2020

Zaposleni u Resavskoj pećini popravljaju sve ono što su zima i skore vremenske neprilike oštetile


Foto: Gradske vesti Despotovac

Direktorka ovog Javnog preduzeća, nam je rekla tom prilikom da su svi zaposleni angažovani, bez obzira što Resavska pećina nije otvorena za posetioce.

„Iako je turizam privredna grana koja je najviše pogođena vanrednim stanjem, zaposleni u Resavskoj pećini nisu bez radnih obaveza. Ovaj period je uvek predodređen za uređenje zaštićenih područja kako bi sve bilo spremno za dolazak turista. Zima i vremenske neprilike oštetile su dosta toga, što će sada, moram da naglasim, sa minimalnim ulaganjima biti otklonjeno.


Jedan deo zaposlenih radi u Centru za pomoć i informacije i pomaže našim najstarijim sugrađanima, dok drugi radi na otklanjanju nastale štete na Spomeniku prirode Lisine, navodi direktorka Ana Nešić-Bogdanović, koja ima optimističan pogled na trenutnu situaciju, i nada se da će kada sve ovo prođe ovi Spomenici prirode opet biti posećeni od mnogobrojnih turista iz svih krajeva Srbije, ali i iz sveta.

Bez obzira na vanredno stanje turista i dalje ima, pa ih je direktorka zamolila da se pridržavaju propisanih mera od strane Vlade Republike Srbije i ostanu kod kuće. Budite odgovorni prema sebi i drugima, jer „ostati danas kod kuće znači putovati sutra“, navodi direktorka Nešić-Bogdanović.

VESTI GRADA DESPOTOVAC