KORONA je udarila i na kasu srpskog šampiona, pa će zbog posledica pandemije budžet Zvezde ove godine biti manji 30 odsto !!!

  • Izvor: NOVOSTI.RS

15/04/2020

Sve su to dobri igrači, zvezdaši, s kojima imam korektan odnos, ali rano je razgovarati o pojačanjima. Mediji su prerano krenuli u priču oko njih jer ništa konkretno nismo radili vezano za razgovore sa njima“, kazao je Terzić..


Foto: sr.wikipedia.org

KORONA je udarila i na kasu srpskog šampiona, pa će zbog posledica pandemije budžet Crvene zvezde ove godine biti manji 30 odsto, a to je 20 miliona evra. Zbog toga je i sportskom direktoru Mitru Mrkeli rečeno da ne računa na sredstva za pojačanja koja su mu obećana na Skupštini u februaru, ali uprkos tome, već su pikirana trojica igrača koje klub želi da dovede. Sve ovo je večerasobelodanio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, gostujući na klupskoj televiziji, a prokomentarisao je priče o potencijalnom dovođenju Branislava Ivanovića, Zdravka Kuzmanovića i Aleksandra Prijovića.

– Sve su to dobri igrači, zvezdaši, ali mislim da je rano razgovarati o pojačanjima. Ništa konkretno s njima nismo pričali. Pogledi Mrkele i Stankovića su upereni na drugu stranu, imamo tri igrača koja su u fokusu i radimo na njihovim dolascima. Ali, imamo mnogo nepoznanica zbog celokupne situacije. Planiramo, razmišljamo, rano je za imena – ostao je tajanstven Terzić.

Budžet je sa 30 miliona evra smanjen na 20, to je i razlog što su Mrkeli vezane ruke, zato suigračima u naredna tri meseca smanjene plate za 30 odsto.


-Imao sam sastanak sa Mrkelom. Rekao sam mu da je projektovani budžetza februar sada ne možemo da ispunimo. Svima je najlakše da smanje ulaganja u dolazak igrača. Buili smo prinuđeni da smanjimo igračima plate. Juventus četiri meseca neće uplaćivati novac igračima. Barselona je Mesiju i drugarima smanjila plate za 70 posto. Crvena zvezda će takođe biti pogođena finansijskom krizom i morali smo da sledimo korake najvećih klubova.

Terzić se nada da bi se fudbalska takmičenjau Srbiji mogla nastaviti u drugoj polovini maja.

– Niko sa sigurnošću ne zna da li će se i kada nastaviti prvenstvo. U stalnom smo kontaktu sa Zoranom Lakovićem iz UEFA, Slavišom Kokezom, predsednikom FSS, ljudima iz Partizana… Postoje tri scenarija za nastavak, i to okončanje u predviđenom formatu, skraćenje ili prekid, poput Belgije i Škotske. S obzirom da je Zvezda prva na tabeli, voleo bih da se prvenstvo završi u zacrtanom formatu. Ukoliko bi se iza 1. maja ukinulo vanredno stanje, Superliga Srbije bi mogla da se nastavi 23. maja, ali to ne zavisi od nas.

PRODAJA IGRAČA NEMINOVNOST
TERZIĆ je oštro demantovao vest da„Gasprom“ povlači sponzorstvo i ponovio da klub najviše zarađuje od prodaje igrača koja je neminovna.
– Uvek će morati da se prodaju igrači Crvene zvezde. Moramo svake godine da prodajemo igrače za bar deset miliona evra kako bismo poslovali pozitivno. U poslednjih šest godina više zarađujemo nego što trošimo novca.

SPORT