NOVOGODIŠNJI INTERVJU SA NIKOLOM NIKOLIĆEM, PREDSEDNIKOM OPŠTINE DESPOTOVAC

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Saša Prokić/MEDIA PS

Despotovac- Kako smo ispratili 2021.godinu uradili smo intervju sa predsednikom Opštine Despotovac Nikolom Nikolićem. Šta je sve urdjeno u protekloj godini I sta će je planirano za 2022.godini, evo šta je za naš portal rekao Nikola.

Foto: Arhiva-facebook

Sasa Prokić – (MEDIA PS): . Kako je stara godina na samom kraju, možete nam reći šta je sve  uradjeno u Despotovcu?

Nikola Nikolić : Korona je svakako usporila brojne aktivnosti i redukovala dosta planiranog u opštini Despotovac, ali smo i uprkos toj činjenici uspeli da realizujemo nekoliko važnih infrastrukturnih projekata. Kompletno je rekostruisan put od Vodne do Panjevca, dužine od 9 km i nešto manje u Lipvici. Zamenjen je krov osnovne škole u Sladaji.

Zahvaljujući pomoći fondacije Novak Djoković, i nekoliko naših preduzetnika, potpuno je renoviran vrtić u Velikom Popoviću .

Završena je gasifikacija Despotovca. Zamenjen je parket u gradskoj Hali sportova.

Dosta je uloženo u održavanje lokalnih i makadamskih puteva na teritoriji čitave opštine .

Povezana je Vinogradarska ulica na gradski vodovod i rešeno niz drugih komunalnih problema.

Jako sam ponosan što smo , i mnogo pre ovih najaveljnih podsticaja radjanu dece, u opštini uveli značajnu pomoć porodiocama sa troje i više dece i što se trudimo da redovno isplaćujemo te dodatke. Podsetiću da je to pomoć od 10 000 dinara svakog meseca do navrsene 7. godne života za treće , četvrto, i svako sledeće dete i da su to, pored mnogih drugih što odvajamo za ove namene, značajna sredstva i skromnog budžeta.

Sa željom da zaboravimo na probleme koje je sa sobom nosila Korona I da ponovo slavimo život, ove godine smo se sadržajnim programima vratili našim velikim letnjim kulturnim manifestacijama, za 29. Danima srspkog duhovnog preobaraženja I 7. Vietškom festivalu JUST OUT.

Dosta sredstava smo usmerili na izmirivanje dugovanja našim poljoprivrednicima i mnogim udruženjima, ali na izradu brojnih projekata koji će biti ostvareni u 2022. godini i u narednim godinama.

MEDIA PS- Možete  li nam reći koji su planovi za sledeću godinu , šta je u planu da se uradi za sam grad, a šta će se uraditi u selima opštine Despotovac?

Nikola Nikolić : Jedna od najvećih i za gradjane najvažnije investicije u narednoj godini biće izrada 86km kanalizacione I 28 km vodovodne mreže (zamena azbestnih cevi) koja će koštati blizu 20 miliona evra. To je, uopšte gledano, i najveći projekat ikada izveden u opštini Despotovac, a ono što je najvažnije je da će njime biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja i kanalizacije ne samo Despotovca, već i nekoliko naselja koja gravitiraju gradu kada je reč o kanalizaciji ( Cerje, Jovačko polje, Podstranu, Vojnik, Miliva, Plažane I Grabovica)Značanajan je i projekat izgradnje zatvorenih bazena, fiskulturne sale, terena za male sportove i prenamena odvojene škoske zgrade Tehničke škole I doma za učenike.

Ovim bismo kompletirali navedeni prostor koji će sa Halom sportova činiti budući velelepni  obrazovno –sportski I rekreativni centar Depotovca i Gornje Resave.

Planiramo da do 2022. godine zavrŠimo instaliranje Sistema za grejanje, klimatizaciju i ventilaciju Centra za kulturu Depostovac, time i omogućiti realizaciju svih programskih aktivnosti nezavisno od vremenskih uslova..

Nastavićemo sa gasifikacijom opštine I unapredjenjem infrstrukture. Biće kompletno rekostrusane deonice puta Despotovac -Ćuprija, Medvedja -Svilajnac , I Vodna –Resavska Pećina.

Očekujemo pokretanje proizvodnje i zapošaljavanje jednog većeg broja naših ljudi u pogonu bivše fabrike rezane gradje u Dvorištu i povećanje obima rada u Jumku Resavica, što bi uz dalja ulaganja u turizam stvorilo daleko bolji ambijent za povratak naših gradjana iz inostranstva i jednu izvesniju perspektivu Donje Resave.

MEDIA PS-   Nikoal šta biste poželeli svojim sugradjanima za Novu godinu?

Nikola Nikolić:  Na kraju, čestitao bih gradanima Opštine Despotovac predstojeće praznike, Novu godinu i Bozić i svima nama poželeo prevashodno mnogo zdravlja..

Nikola, hvala i vama na izdovojenom vremenu što ste odgovrili na naša pitanja i u ime portala MEDIA PS SREĆNA VAMA I SVIM GRADJANIMA DESPOTOVAČKE OPŠTINE NOVA GODINA I SVI PREDSTOJEĆI PRAZNICI.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA DESPOTOVAC