Na teritoriji opštine Despotovac do 16.marta 2020.godine nema potvrđenih slučajeva „Korona“ virusa !!!

Uhapšeni Kraljevčani koji su opljačkali kafić u u selu Miločaj kod Kraljeva !!!

  • Autor: O.D./MEDIA PS

14/03/2020

Despotovac- Situacija na teritorije opštine Despotovac je trenutno mirna i nema potvrđenih slučajeva „Korona“ virusa.


Doktorka Zorica Malešević, sa kojom smo razgovarali, apeluje na stanovništvo da ne podleže panici, da prate redovno sajt Ministarstva zdravlja i Batut-a, da se pridržavaju uputstva koja su data preko lokalnih sredstava informisanja, i moli starije stanovništvo da ne izlazi iz kuće.

Doktorka je takođe želela da naglasi da bi svi pacijenti pre javljanja u Dom zdravlja, odnosno svojim izabranim lekarima, trebalo da se preko telefona informišu, kako ne bi nastajala gužva, i sprečila se moguća pojava virusa.


Posebno ističe da smo opština sa velikim brojem ljudi koji se nalaze na radu u inostranstvu, pa im upućuje molbu da odlože svoj dolazak ili poštuju preporučene mere izolacije u trajanju od 14, odnosno od 28 dana ukoliko dolaze iz nekog od kritičnih područja (Italija, Švajcarska…).

Doktorka podseća da ukoliko se ne budu pridržavali propisanih mera, da su iz Vlade najavili i primenu kazni, a sve u svrhu sprečavanja širenja virusa.

Dom zdravlja u Despotovcu je preduzeo sve potrebne mere, pa je doktorka zamolila naše građane da budu i oni odgovorni, kako prema sebi tako i prema drugima, i da zajedničkim snagama i disciplinovanošću možemo zajedno da pobedimo ovu epidemiju.

VAŽNO OBAVEŠTENjE SVIM GRAĐANIMA OPŠTINE DESPOTOVAC !!!

VAŽNO OBAVEŠTENjE SVIM GRAĐANIMA OPŠTINE DESPOTOVAC !!!

15/03/2020