NA samo 5 kilometara od Despotovca nalazi se „SEOSKA KUĆA ZA ODMOR RADOVANOVIĆ“ !!!

  • Autor: O.D./MEDIA PS

09/03/2020

Ovog puta naš domaćin je bio Nenad Radovanović, koji nas je ugostio u svom seosko-turističkom domaćinstvu. Vezan uspomenama za ovu kuću želeo je da je spasi od mogućeg propadanja i tako došao na ideju da od dedine kuće na selu oformi jedno turističko domaćinstvo.


Foto: Opština Despotovac

Od lokalne samouprave, na konkursu sprovedenom 2017.godine, dobio je sredstva u iznosu od 250.000 dinara koja su bila i više nego značajna za sprovođenje njegove ideje u delo. Navodi da ga jako raduje to što je lokalna samouprava prepoznala značaj turizma, i da je ulaganje u ovu delatnost i više nego korisno, pošto je upravo turizam budućnost naše opštine.

„Seoska kuća za odmor Radovanović“ nalazi se u selu Trućevac, udaljena samo 5 kilometara od Despotovca. Raspolaže sa 3 sobe, odnosno 6 kreveta, kuhinjom za samostalno pripremanje hrane, kupatilom, televizijom, internetom i dvorištem od 25 ari (koje je prepuno zelenih površina), garažom i posebnim prostorom za pripremu roštilja.


Nenad ističe da Trućevac nije prometno mesto, a i kuća je tako pozicionirana da su mir i privatnost zagarantovani svih 12 meseci u godini. Takođe navodi da se dvorište kuće graniči sa dečijim igralištem što je jako pogodno za porodice sa malom decom, da je prehrambena prodavnica udaljena svega 40-ak metara, seoski atar pun pešačkih staza, prošaran prelepim šumama i šumarcima, a postoji i mogućnost iznajmljivanja bicikli.

Za vrlo kratak period ova kuća za odmor je ugostila veliki broj turista iz svih krajeva sveta, pa je tako bilo onih iz Engleske, Kanade, Japana, Tunisa, Francuske, Rusije, Mađarske, Poljske, Češke, Holandije i mnogih drugih zemalja, na šta je Nenad izuzetno ponosan.

SEOSKA KUĆA ZA ODMOR RADOVANOVIĆ1
SEOSKA KUĆA ZA ODMOR RADOVANOVIĆ2
SEOSKA KUĆA ZA ODMOR RADOVANOVIĆ3
SEOSKA KUĆA ZA ODMOR RADOVANOVIĆ4
SEOSKA KUĆA ZA ODMOR RADOVANOVIĆ5
SEOSKA KUĆA ZA ODMOR RADOVANOVIĆ6

Foto: Opština Despotovac

Zbog prirodnih i kulturnih dobara kojima raspolaže naša opština Despotovac sve je veći broj turista koji je posećuju, pa Nenad smatra da će kako vreme bude prolazilo i njegov seosko-turistički kompleks dobiti još više ne značaju, i da će se time povećati broj posetilaca kako stranih tako i domaćih.

INFORMACIJE I REZERVACIJE: 062674443

VESTI GRADA DESPOTOVAC