ZAVRŠNI RADOVI na rekonstrukciji sale u centru za kulturu u Despotovcu !!!

  • Autor: O.D./MEDIA PS

09/03/2020

Despotovac- Višenamenska sala Centra za kulturu u Despotovcu, u narodu poznata kao bisokopska, više nije bez plafona, elektro-grejnih i drugih instalacija, bez stolica i ostale neophodne opreme, tako da će ova 2020. godina biti jubilarna za ovu ustanovu.


to: O.Despotovac

Do pre nekoliko godina u sred sale je raslo drvo (kao simbol neodgovornosti i nemara), a prostor potpuno ruiniran i neupotrebljiv. Vrlo brzo to će biti najmodernija sala u okrugu, opremljena po savremenim standardima, koja će moći da zadovolji kulturne potrebe svih naših građana.

Ovo je dugoočekivani projekat, jer će objekat nakon dugo vremena biti ponovo u funkciji, pa ćemo svi mi biti u prilici da upravo u ovoj sali uživamo u filmskim projekcijama, koncertima, pozorišnim predstavama i mnogim drugim manifestacijama.


Jedna čitava generacija nije imala priliku da u adekvatnom ambijentu više od dvadeset godina pogleda film, muzički program i slično, ali istovremeno i Centar za kulturu je nedostatkom ovog prostora bio lišen mogućnosti značajnih sopstvenih prihoda, što se odrazilo na kvalitet i obim ponude kulturnih sadržaja građanima opštine Despotovac, čime je naneta nedoknadiva šteta, o kojoj je u ovim turbulentnim vremenima malo ko i razmišljao.

Vrednost ovog projekta iznosi 79.620.000,00 dinara. U toku su završni radovi, kao i nabavka preostale opreme. Sigurni smo da kada sve bude završeno, Centar za kulturu će biti mesto okupljanja i centar kulturnog života naše opštine.

KULTURA VESTI GRADA DESPOTOVAC