Posle više godina, srednja Tehnička škola u Despotovcu, obeležila je svoj dan!!!

  • Autor: Marko Mirković/Resavska reč

25/03/2018

[views]

Despotovac-Posle više godina, srednja Tehnička škola u Despotovcu, obeležila je svoj dan. Proslava je obnovljena na inicijativu direktora škole, a za dan proslave uzet je dan promene imena ove obrazovne ustanove iz „Obrazovni centar Petar Žalac“ u Tehnička škola Despotovac.

style=“text-align: center;“>foto youtube printscreen

Pored toga što je obnovljena proslava Dana škole, uz bogat kulturno- umetnički program koji su pripremili učenici, u ovoj školi započeće kompletna rekonstrukcija. – Rekonstrukcija ne podrazumeva samo spoljašnje, već i unutrašnje radove“, kaže direktor Tehničke škole Dobrica Stojanović. Dodaje i da će se u toku rekonstrukcije nastava održavati normalno, jer će učenici biti smešteni u učionicama u kojima se još ne budu obavljali radovi.https://www.youtube.com/watch?v=Uz6P-cwj1y4

Rekonstrukcija ima veliki značaj za ovu školu, ali i za čitavu opštinu, koja će omogućiti i da se veći broj dece upisuje u ovu obrazovnu ustanovu. „Rekonstrukciju finansira Vlada Republike Srbije, na osnovu projektne dokumentacije koju je uradila opština Despotovac.U planu je da rekonstrukcija započne za dva meseca“, kazao je zamenik predsednika opštine Despotovac, Nenad Jovanović. Problem Taehničke škole je i smanjenje broja učenika, pa će zato rekonstrukcija doprineti da se veći broj učenika upisuje na smerove koje nudi Tehnička škola u Despotovcu.

VESTI GRADA DESPOTOVAC