Šahovski savez Pomoravskog okruga, tradicionalno krajem godine dodelio je priznanja nauspešnijim šahistima

Šahovski savez Pomoravskog okruga, tradicionalno krajem godine dodelio je priznanja nauspešnijim šahistima i klubovima sa ovog područja.

Za najuspešnijeg šahistu proglašen je fide majstor Matija Ivić iz Šah kluba “Kablovi” iz Jagodine. “ Šahom se bavim više od jedne decenije a moji planovi su da za godinu, dve postanem inter majstor”, kaže dvadesettrogodišnji Ivić.
Titulu najuspešnije šahistkinje ponela je Anastasija Grozdanović iz Svilajnca, koja je osvojila prvo mesto u Subotici na kadetskom prvenstvu Srbije u konkurenciji do 18 godina. Najuspešniji omladinac u 2021. godini je Dalibor Radisavljević iz jagodinskih Kablova a najuspešniji sportski radnik Sanja Bakić iz Resavice.

Za najuspešnijeg organizatora šahovskih takamičenja proglašen je Saša Jevtić iz Paraćin,a dok je u pehar za najuspešniji šahovski klub na teritoriji Pomoravskog okruga pripao ŠK “Radnički” iz Svilajnca.
U nastavku je održano prvenstvo Pomoravskog okruga u šahu uz učešće oko 40 takmičara. Prema rečima Nataše Savić, predsednice Šahovskog saveza Pomoravskog okruga, ovo će biti prvi put da se, sa ciljem popularizacije šaha, učešće na takmičenju omogući amaterima, ljubiteljima šaha koji nisu članovi nijednog kluba, a koji će imati priliku da odmere snage sa profesionalcima.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA