Sportski savez Ćuprije dodelio je plakete i pehare najistaknutijim sportistima u devet kategorija

Ćuprija- Sportski savez Ćuprije dodelio je plakete i pehare najistaknutijim sportistima u devet kategorija. Za najuspešnijeg sportistu u 2021. godini, proglašen je Aleksa Tomić, atletičar Atletskog kluba Morava, državni dvoranski juniorski šampion na 800, 1500 i od nedavno na 1000 metara .

Protekla godina je za Tomića bila jedna od najuspešnijih, jer je za samo nekoliko meseci briljirao i popravljao svoje lične rekorde u disciplinama na 800 i 1500 metara a u više navrat na kupovima Evrope i juniorskim Balkanijadama trčao je u dresu reprezentacije. Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka ćuprijske Morave, Iva Arsenijević.
Priznanje za najuspešnijeg školskog sportistu pripalo je atletičaru Aleksi Milanoviću, koji je jedan od najtrofejnijih ćuprijskih atletičara, višegodišnji juniorski državni šampion na 1500 i 3000 metara. Miloš Milanović, mladi internacioalni fudbalski sudija i nosilac značke FIFA, zasluženo je dobio priznanje za najuspešnijeg sportistu van teritorije opštine Ćuprija.

U kategoriji najboljeg trenera, priznanje je pripalo Draganu Zdravkoviću, treneru ćuprijskih atletičara i dugogodišnjem treneru juniorske atletke reprezentacije Srbije. Rukometni klub Radnički proglašen je za najbolji sportski klub, dok je za nagrada za najboljeg profesora fizičke kulture otišla u ruke Vlastimira Stoiljkovića, nastavnika ćuprijske Gimnazije. Još jedno priznanje pripalo je kolektivu Gimnazije, jer je u oblasti sporta, proglašena za najuspešniju obrazovnu ustanovu u gradu, prenosi portal TV POMORAVLJE.
U kategoriji “Da se ne zaboravi” za sevukupni doprinos razvoju sporta nagrađene su tri osobe – Anta Nonić bivši odbojkaški trener, Dobrica Matić i Vera Nikolić, posthumno.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA ĆUPRIJA