ŠAHOVSKI KLUB RADNIČKI BONE KRENUO u borbu za ostanak u Prvoj ligi Srbije!!!

 

ŠAHOVSKI KLUB BONE KRENUO u borbu za ostanak u Prvoj ligi Srbije!!!

  • Autor i foto: ŠK Radnički-Bone/Ž.P.

03/09/2017

Ćuprija-Leto je na izmaku,a tada kreću mnoga sportska dešavanja,pošto su završene letnje pauze. Jedan od klubova koji kreće u nastavak borbe za ostanak u Prvoj srpskoj Ligi je i šahovski klub „Radnički“,najuspešniji sportski klub u gradu na Moravi.

nska ekipa „Radničkog“, jedini superligaš iz Ćuprije, će nastupiti u Premijer ligi Srbije od 1-11.septembra u Novom Sadu.

Muška ekipa se takmiči u trećem rangu (od šest) u dva vikenda, od 8-10.septembra na Srebrnom Jezeru i od 5-9.oktobra (grad domaćin uskoro).

Šahisti ovog kluba su ove godine već osvajali pehare u pojedinačnoj konkurenciji. Jovana Miljković ima dve zlatne medalje sa prvenstva Centralne Srbije do 18 godina i sa Omladinskog prvenstva Centralne Srbije, kao i zlato sa brzopoteznog prvenstva Srbije. Dejan Jakovljević je u konkurenciji 100 igrača iz 13 zemalja pobedio na B-turniru šahovskog festivala Srebrno Jezero 2017.

Sada je na vrednim devojkama da se u žestokoj konkurenciji bore za opstanak u najvišem rangu. Liga se igra u Novom Sadu, gde se  „seda glava“ Goran Urošević već odomaćio kao direktor masovnog i izuzetno uspešnog Evropskog klupskog kupa 2016.godine, zvaničnog takmičenja Evropske šahovske unije.

Ponovo se  aktivirao ubitačni  trio iz Ćuprije, Snežana Jovanović – Jelena Kolar – Maja Božović, koji je nekada harao „fišerovskim potezima“ na omladinskim prvenstvima stare Jugoslavije i kvalitetnim ligama Srbije.

Tu je i „doktorski pul“, kapiten ekipe dr Nataša Savić, buduća doktorka Milica Milosavljević,kao i Marijana Babić sa Matematičkog fakulteta.

Zatim zlatna Jovana Miljković, koja je osvojila nebrojeno mnogo medalja, a nastupa i za mušku ekipu gde je prošle godine donela pobednički pehar u Ligi CS Istok.


Teodora Rakić, iako na pozajmici iz „Crvene zvezde“, dobro je poznata kao vredan član organizacionih timova mnogih velikih turnira, uključujući gore-pomenuti Evropski klupski kup.

Za kraj šlag na tortu: predvodnik ekipe na prvoj tabli će biti španska olimpijka velemajstor Sabrina Vega, dvostruka pobednica međunarodnog trofeja Beograda, koja uvek rado dolazi u Srbiju i u „cugu“ je pristala da nastupa za „Radnički“ iz Ćuprije. Pre svega nekoliko dana Sabrina je po četvrti put postala šampionka Španije!

Šah klub „Radnički“, će ostvariti svoj godišnji takmičarski kalendar isključivo zahvaljujući LIČNIM DONACIJAMA  naših igrača.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ĆUPRIJA