„IZADJI MI NA TEGLU“-Stiže jesen rana!!!

„IZADJI MI NA TEGLU“-Stiže jesen rana!!!

03/09/2017

Ćuprija– Kao i svakog septembra,kada je leto na izmaku,počinje polako spremanje zimnice. Ajvar,turšija,mleveni paradajz….Neke domnaćice već su uveliko založile svoje šporete na drva i bacile se na posao,neke tek kreću…No, svejedno,jesen je tu,na samom pragu….ZATO,DRAGE DOMAĆICE…Spremite se da IZADJETE NA TEGLU…!!!

Manifestacija IZAĐI MI NA TEGLU spaja tradiciju i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, zatim sve to pomeša i na kraju uradi ono što najbolje zna – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija.

Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprike i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so. S’ obzirom na idealne uslove za takmičenje, sve što učesnici trebaju da rade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da „IZAĐU NA TEGLU“.

Za vredne učesnike biće pripremljen prigodan kulturno-zabavni program,a najboljim takmičarima  čiji ajvar bude najukusniji biće podeljene odgovarajuće vredne nagrade.

Manifestacija se organizuje u Moravskom parku u petak  sa početkom od 11 časova.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ĆUPRIJA