NA NEUROHIRURGIJI OPŠTE BOLNICE ĆUPRIJA nema listi čekanja, svi se zbrinjavaju na vreme !!!

Ćuprija– Odsek neurohirurgije Opšte bolnice Ćuprija, više od 3 decenije bavi se dijagnostikom i hirurškim lečenjem većih povreda i oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema i svih povreda i oboljenja koji se odnose na nervni sistem. Godišnje se u operacionoj sali neurohirugije operiše oko 150 bolesnika, oko 400 pacijenata bude lečeno na odeljenju neurohirurgije i obavi se između 2500 i 3000 ambulantnih pregleda.

Odsek ima 3 lekara od kojih je jedan trenutno na specijalizaciji, 10 medicinskih sestara i instrumentara, što ga čini kadrovski i tehnički opremljenim za zbrinjavanje svih hitnih stanja u neurohirurgiji, kaže šef odeljenja neurohirurgije primarijus doktor Momir Jovanović, specijalista neurohirurgije.

Odeljenje neurohirurgije jedino je odeljenje van Kliničkih centara koje je koncepirano u ovakvom obliku i kao takvo opremljeno za zbrinjavanje hitnih slučajeva. Ono što treba posebno naglasiti je da zbog dobrih komunikacija većinu teških bolesnika dobijamo i zbrinjavamo u prvom „zlatnom satu “, pa su rezultati u lečenju kranicerebralnih povreda odlični , na nivou svetkih rezultata. To se naročito odnosi na traumu i hitna stanja poput, krvavljenja u glavi i spontanih krvavljenja. Pored trauma glave i mozga, bavimo se lečenjem malignih bolesti mozga i kičmene moždine, degenerativnih oboljenja kičme, diskushernije.

Opšta bolnica Ćuprija poslednjih godina može da stane u red savremenih dijagnostičkih centara pre svega zahvaljujući kvalitetnim dijagnostičkim aparatima koji su odeljenjima na raspolaganju 24 sata. Iako je postojanje jednog ovakvog odeljenja nije tipično za bolnice opšeg tipa, njegov značaj je nemerljiv ako se uzme u obzir da se u slučaju ćuprijskog odseka na njega oslanja populacija stanovnika sa teritorije Pomoravskog okruga i obodnih područja susednih okruga, nastavlja doktor Jovanović, prenosi portal TV POMORAVLJE.

Moram da istaknem da nisam primetio da je tokom poslednje dve godine koliko se borimo sa korona virusom, broj pacijenata ni ambulantno ni hospitalno povećan na odeljenju. Upravo je bilo suprotno, što ne smatram pozitivnom situacijom. Uprava bolnice je odeljenju neurohirurgije tokom ovog perioda omogućila da finkcioniše neometamo u punom obimu, bez prekida rada u ambulanti i u sali. Kod nas nema listi čekanja, svi se zbrinjavaju na vreme. 

Naši ciljevi su da u narednom periodu, uz pomoć uprave bolnice osavremenimo rad odeljenja i da u godinama koje su pred nama zadržimo i unapredimo kvalitet usluga koje pružamo pacijentima i zašto da ne, budemo etablirani kao centar koji će biti neophodan i zemlji i regionu.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA ĆUPRIJA