Uveliko se gradi u Čačku, a u planu je i izgradnja zatvorenog bazena!!!

 

Uveliko se gradi u Čačku, a u planu je i izgradnja zatvorenog bazena!!!

  • Izvor: Opštna Čačak

07/12/2017

Čačak-U junu ove godine započeta je izgradnja nove zgrade Biblioteke u Čačku što predstavlja vrhunski događaj za građane Čačka, ali i za kulturu Srbije.

Obnova atletske staze i izgradnja zatvorenog bazena su investicije koje će biti realizovane u narednom trogodišnjem periodu, najavio je na konferenciji za novinare pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić.

konstrukcija, nadgradnja i dogradnja zgrade bivšeg Doma vojske za potrebe Biblioteke koja bi trebalo ukupno da traje 400 dana, obavlja se prema idejnom rešenju Momira Radišića za koje je glavni projekat uradio Dušan Vulović,

Ovakva kapitalna investicija u oblasti kulture nije tako česta pojava, pa građani Čačka i korisnici Biblioteke sa radošću i nestrpljenjem očekuju preseljenje u novi objekat koji će na 3.128 kvadratnih metara imati sva postojeća odeljenja i usluge, ali će uključiti i mnogo toga novog.

Iz tog razloga Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ odlučila je da širokom auditorijumu putem makete predstavi projekat nove zgrade. Maketu dimenzija 80cm x 60cm x 15cm, u razmeri 1:100, uradio je maketar iz Čačka Mišo Stevanović i ona je prikaz kompletnog spoljašnjeg izgleda objekta sa uređenim prostorom oko objekta.

Ovo je najefikasniji način da se materijalizuje ideja i koncept samog projekta, ali i sagleda objekat iz svakog ugla.

„Mikrobiblioteka“, namenjena prezentaciji novog objekta u Sinđelićevoj, u narednom periodu će se nalaziti u Pozajmnom odeljenju za odrasle čitaoce u Domu kulture.

Obnova atletske staze i izgradnja zatvorenog bazena su investicije koje će biti realizovane u narednom trogodišnjem periodu, najavio je danas na konferenciji za novinare pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić. Ono što je sigurno, to je da će sledeće godine grad finansirati izgradnju još jednog bazena pored postojećih, a biće nabavljen i tobogan.

-Sve te stvari kada budu završene biće zaokružena naša akcija u podizanju bazičnih sportova. Oni će biti podloga za pravilan razvoj dece i za bavljenje nekim drugim sportom. Sledeće godine radiće se izgradnja novog otvorenog bazena i postavljanje tobogana. Bazen će se graditi u donjem delu, pored postojećih, rekao je Milić.


NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK