Kompletirana je grupna faza Lige Šampiona, a 11. decembra saznaćemo i ko će ukrstiti koplja u osmini finala!!

 

06/12/2017

Kompletirana je grupna faza Lige Šampiona, a 11. decembra saznaćemo i ko će ukrstiti koplja u osmini finala.

Pravila su takva da se nakon grupne faze pred žreb prave dva šešira, prvoplasirani timovi idu u šešir povlašćenih timova, drugoplasirani u šešir nepovlašćenih.

avila su takva da se nakon grupne faze pred žreb prave dva šešira, prvoplasirani timovi idu u šešir povlašćenih timova, drugoplasirani u šešir nepovlašćenih.

Dakle, timovi koji su grupni deo takmičenja završili na prvom mestu, imaće privilegiju da revanš meč prve runde nokaut faze igraju na svom terenu.

Što se tiče pravila samog žrebanja koje nas očekuje, timovi iz istih zemalja ne mogu da se susretnu u prvoj rundi eliminacione faze, kao ni timovi koji su bili zajedno u grupi.

Ovo su šeširi:


Grupa – Prvoplasirani tim (I šešir)- Drugoplasirani tim (II šešir)
A – Mančester Junajted – Bazel
B – Pari sen Žermen – Bajern Minhen
C – Roma – Čelsi
D – Barselona – Juventus
E – Liverpul – Sevilja
F – Mančester Siti – Šahtjor
G – Bešiktaš – Porto
H – Totenhem – Real Madrid

Dakle, velika je šansa da ćemo u 1/8 finala gledati duel između Čelsija i Barselone, kako londonski sastav zbog gore navedenih pravila ima samo tri potencijalna rivala u narednoj fazi, a to su upravo Barselona, kao i Bešiktaš i PSŽ. Računica je takva da Čelsi ima 66,7% šansi da za protivnika dobije jednog od favorita za osvajanje takmičenja i 33,3% šansi da izvuče Bešiktaš, verovatno i najpoželjnijeg rivala iz prvog šešira.

Zanimljiv je i podatak da se prvom šešir nalazi samo jedan aktuelni šampion svoje zemlje (Bešiktaš), dok su u drugom prvaci Španije (Real Madrid, koji je pritom i prvak Evrope), Engleske (Čelsi), Nemačke (Bajern), Italije (Juventus), Švajcarske (Bazel) i Ukrajine (Šahtjor).

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT