Obeležen Dan grada Čačka, počasni građanin je Željko Obradović!!!

Obeležen Dan grada Čačka, počasni građanin je Željko Obradović!!!

  • Autor:Ljubica Sokić

18/12/2017

ČAČAK – Svečanom sednicom u čačanskom Domu kulture danas je obeležen Dan grada Čačka, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim gradjanima i pojedincima. 

Ove godine nagrađeni su direktorka Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ Milica Petronijević, šahista i nekadašnji uspešni privrednik Stanimir Cane Nikolić i fudbalski trener zadužen za rad sa najmlađim kategorijama Aleksandar Ivković.

Za počasnog građanina grada na Moravi proglašen je proslavljeni košarkaški trener Željko Obradović, koji zbog obaveza nije mogao da prisustvuje svečanosti kako bi mu bila uručena nagrada. 

U ime nagrađenih prisutnima se obratila Milica Petronijević koja je rekla da su je kolege, bez njenog znanja prijavile za nagradu, budući da znaju njeno mišljenje i stavove po pitanju toga. Međutim nije krila ponos što je dobitnik jednog, kako je istakla, veoma bitnog priznanja. 

Gradonačelnik Milun Todorović čestitao je svim sugrađanima 609. rođendan njihovog grada. Prema njegovim rečima pređašnja godina je za Čačak i Čačane bila vrlo uspešna. On je istakao da su na njegovo, ali i zadovoljstvo svih ovdašnjih žitelja otvoreni novo porodilište i angio sala. Todorović je izrazio uverenje da će se u narednom periodu natalitet povećati zbog čega će svi biti vrlo zadovoljni i srećni. Predsednik Skupštine grada, Igor Trifunović je naglasio da Čačani danas žive u savremenom gradu. On je obećao da će se svi koji vode grad truditi da daju svoj maksimum u radu da bi se budućim generacijama ostavile pravi temelji za dalji napredak.  Inače Dan grada se obeležava povodom prvog pomena imena Čačak u jednom dokumentu dubrovačkog arhiva 1408. godine. Svečanosti su prisustvovali sveštenstvo i monaštvo SPC, predstavnici Vojske Srboje, MUP-a, kulturnog, privrednog i javnog života Čačka, državnih institucija i ustanova i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.


NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK