Episkopi i političari, da vas čujemo: da li patrijaršijski tron mora hitno da se vrati u Peć?!!!

 

Episkopi i političari, da vas čujemo: da li patrijaršijski tron mora hitno da se vrati u Peć?!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

11/12/2017

Izjavu Milana Stamatovića za medije prenosimo u celosti

Čajetina, 11.12.2017 – Uz zahvalnost Narodnom pokretu Srba sa Kosova i Metohije (KiM) „Otadžbina“ za podršku našem zahtevu patrijarhu srpskom da se konačno, za stalno, vrati u Pećku patrijaršiju, rodno mesto naše crkve, Zdrava Srbija (ZS) još jednom apeluje na sve.

Apeluje na nacionalno i državno odgovorne političke snage, institucije i javne ličnosti u zemlji, da i oni to isto, dok još ima vremena, izričito zatraže od Svetog sabora, Svetog arhijerejskog sinoda i patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC), s obzirom na užasnu najavu Aleksandra Vučića da će, već u martu, predložiti prihvatanje „pravnoobavezujućeg sporazuma sa Kosovom“ (čitaj: odreći se južne srpske pokrajine) – poručio je predsednik Inicijativnog odbora ZS Milan Stamatović, zahtevajući da se o ovome javno, jasno i glasno, pojedinačno, imenom i prezimenom izjasne i sve srpske vladike i crkveni velikodostojnici.

Stamatović se slaže sa „Otadžbinom“ da bi se permanentnim boravkom srpskog patrijarha u Peći osnažila odbrana KiM, što bi predstavljalo prepreku samodršcu Vučiću u njegovom daljem marširanju ka izdaji i odricanju od južne srpske pokrajine, a Briselu i Vašingtonu bi Srbi tako poslali nedvosmislenu poruku da im je Kosovo prioritet u odnosu na svakojake evroatlantske „šargarepe“.
ZS, takođe, podržava i stav Partije ujedinjenih penzionera Srbije koja insistira na tome da je „crvena linija“ u budućim pregovorima o KiM zaštita imovine države Srbije i njenih građana jer, prema katastarskim podacima iz 1999. godine, najmanje 58 odsto zemljišta na KiM je u srpskoj svojini.


NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA ČAČAK