U Užicu napravljen prijem za osvajače bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za gluve i nagluve u rukometu !!

  • Izvor: Grad Užice

07/07/2021

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović danas je priredio prijem za četvoricu Užičana, članova reprezentacije Srbije, koja je osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu za gluve i nagluve u rukometu.

Prvenstvo je održano u Zagrebu, a u reprezentaciji Srbije bili su naši sugrađani Danijel Rokić, Srđan Tenić, Borko Veselinović i Admir Duraković.

Kako je ovom prilikom istakao zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović uspeh rukometaša još jedna je potvrda da Užice jeste grad sporta i sportista kojima se ponosimo.

“Uvek je zadovoljstvo kada smo u prilici da ugostimo naše sportiste koji sa velikih tamičenja donose medalje u našu zemlju i naš grad. Danas smo tu da se zahvalimo našim momcima koji su i ovoga puta na dostojanstven način predstavljali našu zemlju i dali nam mogućnosti da budemo ponosni. Bronzana medalja koju su osvojili naši rukometaši na nedavno održanom evropskom prvenstvu u Zagrebu ima poseban sjaj iz razloga što su nas oni predstvljali na najbolji mogući način”.


U ime rukometaša na prijemu i podršci zahvalio se Admir Duraković.

“Velika mi je čast da predstavljam svoju zemlju i svoj grad Užice. Bili smo u Zagrebu i osvojili bronzanu medalju, to je veliki uspeh posle 7 godina posta. Nadam se da ćemo sledeće godine otići korak dalje u finale. Moramo više raditi, trenirati i nadam se uspehu. Hvala gradskom rukovodstvu na prijemu i finansijskoj podršci, koja nam mnogo znači”.

Sa željom da imaju što kvalitetnije treninge i rade u što boljim uslovima Grad je obezbedio finansijska sredstva za kupovinu nedostajuće opreme našim rukometašima koji će nas sigurno predstavljati i naredne godine u maju mesecu na Olimpijskim igrama za gluve i nagluve u Brazilu.

Grad će, kako se moglo čuti, najpre kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu obezbediti uslove da u Užicu stasavaju šampioni u svim sportovima.

SRBIJA GRADOVI