Predstava „Tartif“ ponovo na „Maloj sceni“ Milanovačkog pozorišta!!!

  • Izvor: KCGM/ Ljubica Sokić

09/01/2018

Predstava “Tartif” (Tartuffe) Ž.B.P. Molijera u režiji Branka Kneževića i interpretaciji glumaca Milanovačkog pozorišta, u četvrtak 11. januara ponovo će biti izvedena na „Maloj sceni“.

trong>“Tartif“ je jedno od najmoćnijih, najhrabrijih i najlucidnijih dela najvećeg komediografa u istoriji francuskog i svetskog pozorišta Žana Batista Poklena Moliera. To je komedija o licemerju koju su, u vreme kada je nastala (1664. godine), zbog njene provokativne drskosti i slobodoumne lucidnosti zabranili. U predstavi Branka Kneževića, ona postaje priča o sudbini čoveka koji je zbog teskobe sopstvenog života utehu potražio u slepoj religioznosti, podređujući joj sve, zaboravljajući da će se ona, kao i svi veštački rajevi, na kraju pretvoriti u pakao.

Aktuelizacija predstave (prva polovina XX veka) nije izvedena na napadan način. Molijerov tekst nije menjan, samo je scena kraja, koju je Molijer morao da dopiše da bi komad bio izveden, dramski nadograđena.

Uloge tumače: Branko Knežević, Draško Obrenović, Marija Todorović, Mihailo Ristić , Đurđa Vujičić, Tatjana Rašić, Pavle Steković, Jana Drobnjak, Krsman Nedeljković, Milesa Ilić, Branko Nedeljković i Predrag Lošić.

Predstava će u četvrtak 11. januara ponovo biti izvedena na „Maloj sceni“

Početak predstave je u 20 sati.

SRBIJA GRADOVI