Minijaturni bijenale 7, najavna manifestacija 14. međunarodnog bijenala umetnosti minijature !!!

 

  • Autor: Ljubica Sokić

21/11/2017

Gornji Milanovac – Minijaturni bijenale 7, najavna manifestacija 14. međunarodnog bijenala umetnosti minijature u sredu, 29. novembra svečano će biti otvoren u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

ložbu čini više od 1200 radova, koje potpisuje isto toliko mladih autora, uzrasta od 5 do 19 godina iz gotovo svih osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac. Radovi su rađeni različtitim tehnikama, ali u formatu identičnom kao i za Međunarodni bijenale umetnosti minijature (do 10×10 cm). Ove godine će radove predstaviti i učenici osnovnih i stručnih škola, kao i polaznici likovnih ateljea iz: Vršca, Vinče, Beograd, Čačka, Kraljeva i Niša.

Prvi put kompanija “Metalac” će nagrade dodeljivati i deci – najboljim gostujućim autorima. (Po jedna nagrada kompanije “Metalac” otićiće autorima iz gostujućih gradova.)

Osnovna ideja Minijaturnog bijenala je pridati veću ozbiljnost i značaj umetničkom izražavanju dece, a sve u cilju da ona integrišu svoju maštu i istraže mogućnosti svog stvaralaštva.

Otvaranje izložbe je u 18 sati.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI