Branko Nedeljković proglašen za najboljeg glumca Leskovačkog festivala!!!

 

  • Autor: Ljubica Sokić

24/11/2017

Dodelom nagrada i priznanja najboljim srpskim pozorišnim stvaraocima sinoć (ponedeljak, 6. novembar) je u Leskovcu zatvoren 5. festival amaterske pozorišne režije. Odlukom stručnog žirija koga su činili: Milorad Milinković, reditelj iz Beograda, i glumci Dejan Tončić i Tanja Krčmarik, za najboljeg glumca festivala proglašen je Branko Nedeljković, glumac Milanovačkog pozorišta koji je tumačio ulogu Harpagona u predstavi „Tvrdica“.

suvereno vladanje klasikom, možda najtežim pozorišnim žanrom – žiri je Nedeljkoviću, nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dodelio jednoglasno.

Gordani Adamov za ulogu “Majke Ibi” u predstavi “Kralj Ibi” Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej pripala je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, dok su priznanja za najbolje epizode dodeljena Luki i Anji Maljević (predstava „Šine, Obrenovac), odnosno Ljiljani Ilić (predstava “Ana je čekala”, Prokuplje).

Najveće priznanje festivala – nagrada za najbolju režiju “Dragan Dimitrijević” pripala je Igoru Pavloviću, reditelju predstave “Kralj Ibi”.

Druga nagrada dodeljena je Mariji Medenici za režiju predstave “Šine”, a treća Tijani Petrović koja je na scenu postavila predstavu “Ana je čekala”.

Povodom značajnog priznanja koje je osvojio Branko Nedeljković, predstava „Tvrdica“ biće izvedena u četvrtak, 9. novembra na „Maloj sceni“ Milanovačkog pozorišta.

Početak predstave je u 20 sati.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI