Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić danas je u Beogradu svečano otvorio šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

24/11/2017

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Beogradu svečano otvorio šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“.

Sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, trajaće do nedelje uz besplatan ulaz na Beogradskom sajmu u hali 1.
Hvala vam što činite uspešni tim Srbije. Svaki dan je novi izazov, trening, pobedili ili izgubili, možemo da imamo privilegiju samo taj dan, već sutra se okrećemo dalje. Uspeh ne može pojedinac da donese, već tim, čestitao bih trenerima, funkcionerima,ali i svim drugima koji su u sistemu, uključujući i ministre na svemu što su uradili – rekao je Udovičić i otvorio Sajam.

On je podsetio da je 2017. godina bila rekordna po broju medalja (38) i obećao da će naredna biti još bolja.

– Kao što sam prošle godine obećao da će 2017. biti rekordna, tako kažem i za 2018. Pobedili smo sami sebe, ne takmičimo se sa drugima, već sa samim sobom. Mi postavljamo standarde, naši sportisti su šampioni svaki dan. Bili smo domaćini Evropskih prvenstava u rvanju i atletici, kao i mnogih drugih.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio se Vladi Srbije i ministarstvu omladine i sporta što su podržali ovakvu ideju.

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek takođe je zahvalio na podršci i dodao da iza osvojenih medalja stoji veliki uloženi trud.

– Nadam se da naši uspesi motivišu mlade da se bave sportom i da prave uspehe kao mi.

Drugi dan sajma obeležiće dolazak selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đordevića i košarkaša sa kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju i druže.

Potvrđen je dolazak i ženske rukometne reprezentacije, automobiliste Dušana Borkovića, trenera teniske reprezentacije Nenada Zimonjića, veslačkog olimpijskog dvojca Vasić – Beđik i mnogih drugih.

Na Sajmu će biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine.

Svakog dana na programu biće besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu.

Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Na centralnim terenima će biti tereni za košarku, rukoment, badminton, tenis, kao i modifikovani „kavez“ za softbol, bejzbol i kriket.

Sajam sporta okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u zemlji, uz domaćine Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, učestvuju Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Antidoping agencija Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT