Predstava za decu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u G. Milanovcu!!!

 

  • Autor: Ljubica Sokić

24/11/2017

Gornji Milanovac-Pozorišna predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac na sceni Velike sale Kulturnog centra biće izvedena u ponedeljak, 27. novembra.

a vesela savremena bajka je priča u kojoj je sve izokrenuto u odnosu na sardžaj poznate bajke o „Crvenkapi“. Snoviđenje nestašnog i radoznalog dečaka Vučka uvodi nas u priču o vuku, „zveri“ koja je predstavljena kao nesrećno, zapostavljeno i proganjano biće. Vučko je u prvom delu bajke zaista zbunjen, jer je našao sebe u ulozi Vuka. On konstruiše okolnosti o kojima priča (da je došao iz zoološkog vrta) i trudi se da ta njegova priča bude uverljiva, kao uostalom i svako kazivanje koje je u realnosti manje verovatno.

Uloge tumače: Miloš Milovanović (Vuk Vučko), Dubravka Brkić (Crvenkapa), Nevena Brzaković (Caca pudlica), Petar Lukić / Vladimir Đoković (Lovac Timotije) i Milica Redžić-Vulević (Baka)
Predstavu „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ na scenu je, prema istoimenom tekstu Rada Pavelkića postavio Milić Jovanović. Scenografiju i kostim uradila je Alina Linkova – Veljković, dok muziku potpisuje Dobrica Andrić.

Predstava je poklon Kulturnog centra deci osnovnoškolskog uzrasta.

Početak predstave je u 13 sati.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI