PARTIZAN veruje u čudo!!!

PARTIZAN veruje u čudo!!!

02/08/2017

Dolazimo sa nadom, ne sa belom zastavom. Recept prvo poluvreme iz Beograda – poručio je strateg crno-belih. Nijedan novinar nije dočekao šampiona Srbije

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA NOVOSTI: ATINA

PARTIZAN veruje u čudo, Grci su prvu prepreku na putu ka Ligi šampiona već preskočili. Takav utisak mogao je da se stekne po dolasku ekspedicije srpskog šampiona u Atinu na revanš trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona protiv Olimpijakosa, koji je na programu večeras od 20.45 na stadionu „Karaiskakis“.

ptimizmom u nadi da mogu da prestignu beogradskih 1:3, Grci su bar kada su u pitanju mediji u atinskoj vazdušnoj luci, pokazali da je za njih treća runda kvalifikacija za elitu već arhivirana. Kada je nešto posle 14.30 po lokalnom vremenu čarter sa ekspedicijom Partizana sleteo u glavni grad Grčke, mnogi su očekivali gomilu kamera, foto-aparata i predstavnika medija ispred autobusa. Umesto njih pojavio se samo vozač, brzinski popakovao prtljag u autobus i Ilić i društvo su bez reči, fotografije ili snimka krenuli ka hotelu.

Doček bez slike i tona nije uticao na raspoloženje šefa struke srpskog šampiona Miroslava Đukića.

 Dolazimo sa nadom, ne sa belom zastavom. Najbitnije je da ne počnemo od trećeg gola, već od prvog, da pokušamo da pobedimo. Kada se otvori utakmica, može svašta da bude. Recept je to prvo poluvreme iz Beograda, kada smo ih pritiskali. To su ekipe koje samo čekaju grešku, i mi ne smemo da im dozvolimo da žive od naših grešaka.

Đukić dobro pamti čudo kada je sa mladom reprezentacijom u Švedskoj „petardom“ nadoknadio 0:3 iz Novog Sada, zato i ne odbacuje nijedan ishod pred drugo poluvreme dvomeča sa Olimpijakosom.

– Ima i Partizan u svojoj istoriji veliki broj takvih utakmica, čuda. Ako ne verujete u čuda ona se neće desiti, nadam se da će i igrači na isti način razmišljati kada izađu na teren. Želimo da im od prvog minuta stavimo do znanja da želimo da pobedimo.

Relativno ubedljiv poraz iz Beograda bi svakako trebalo da „olakša noge“ Đurđeviću i društvu.

– Olimpijakos je favorit, na njima je opterećenje. Idemo da napravimo nešto, ne idemo na zabavu i sunčanje, da pokažemo sebi da možemo da igramo sa njima i pretvorimo to u nešto korisno. Igraće njih 11 protiv nas 11, ambijent će sigurno biti vruć. Mislim da smo spremni i svesni da smo dobra ekipa.

Recept deluje prilično jednostavno, ali ga valja primeniti i na terenu.

– Olimpijakos će pokušati da reši sve što pre i sigurno ne smemo da idemo grlom u jagode, ali moramo da jurimo pobedu. Zato mora da se nađe balans u toj napadačkoj igri – završio je Đukić.

TAVAMBA: KAD SU MOGLI ONI TRI…
JEDINI je u Humskoj pogodio mrežu Kapina, a ni ubedljiv poraz u tom meču ga nije sprečio da sa velikim optimizmom gleda na revanš. Kamerunski napadač Leandre Tavamba veruje da crno-beli večeras mogu do čuda u Pireju.
– Kako su oni nama u Beogradu dali tri gola verujem da možemo i mi njima u Atini. Idemo da radimo sve ono što radimo na treningu i vrebamo svaku šansu koja nam se ukaže. Sve je na njihovoj strani, ali nas to nimalo ne plaši, spremni smo da dokažemo da imamo kvalitet za ozbiljne rezultate.

SASTAVI:
STADION: „Karaiskakis“ SUDIJA: Fernandez (Španija)

OLIMPIJAKOS: Kapino – El Abdalui, Recos, Vuković, Kutris – Ofoe, Romao, Marin, Karsela, Fortunis – Emenike.
PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Ćirković, Ostojić, 26 Miletić – Everton, Jevtović, Janković, Suma- Tavamba, Đurđević.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT