Okončana još jedna čudesna fudbalska priča – Bio jednom jedan trio MSN!!!

Okončana još jedna čudesna fudbalska priča – Bio jednom jedan trio MSN!!!

02/08/2017

Danas je i zvanično okončana još jedna čudesna fudbalska priča, o triju koji je uspeo sve, što niko nikad neće ponoviti.

Nejmar se danas oprostio od Barselone i do kraja nedelje, ako ne bude pravnih komplikacija, postaće novi fudbaler Pari sen Žermena.

Nejmar je u Barselonu stigao leta 2013. godine i zanimljivo, upravo na današnji dan, 2. avgusta odigrao je svoj prvi meč za Katalonce, i to protiv svog Santosa u Đoan Gamper kupu, u pobedi rezultatom 8:0.

Tačno četiri godine kasnije, Nejmar je došao na svoj poslednji trening, ali ga nije odradio. Umesto toga, pozdravio se sa svakim svojim saigračem ponaosob, zahvalio se svima u trening centru i otišao da čeka zvaničnu promociju pod svetlima Ajfelovog tornja.

Nejmar je u Barseloni, ali ne od prve, već od druge sezone, bio deo verovatno najvećeg trija u istoriji fudbala, zajedno sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom.

Trio MSN je tokom tri prethodne sezone osvojio devet trofeja – dve titule u Primeri, Ligu šampiona, tri Kupa kralja, Superkup Španije, Evrope i SP za klubove.

Njihova statistika je bila impresivna, jer zajedno su na terenu, u isto vreme igrali na 110 utakmica, i kada su sva trojica bili skupa, postigli su 228 pogotka.


U prvoj sezoni 2014/15 – Mesi, Suarez i Nejmar postigli su ukupno 122 pogotka (M-25), (S-42), (N-43), i osvojili su tripletu – Primeru, LŠ i Kup kralja.

U drugoj sezoni 2015/16 osvojili su duplu krunu, nedostajala im je samo Liga šampiona, a Primeri i Kupu kralja pridodali su još i Superkup Evrope i SP za klubove, ali su svoj učinak podigli na još viši nivo, postigli su 131 pogodak.
(M-41), (S-59), (N-31).

U poslednjoj, trećoj sezoni, 2016/17, osvojili su „samo“ Kup kralja i Superkup Španije, a dali su 101 pogodak (M-51), (S-34), (N-16).

Kada se sve sabere, trio MSN je tokom prethodne tri sezone postigao 354 pogotka!

Učinak trija MSN od 2014. do 2017. godine:

2014/15 – Primera, Liga šampiona, Kup kralja – 122 pogotka
2015/16 – Primera, Kup kralja, Superkup Evrope, SP za klubove – 131 pogodak
2016/17 – Kup kralja, Superkup Španije – 101 pogodak

Tri godine kasnije, Nejmar je odlučio da „oskrnavi“ trio MSN, a Mesija i Suareza će zameniti Kavanijem i Di Marijom, Drakslerom, Mourom, ali i ono što je njemu bilo važnije i Semeda – Danijem Alvešom, Umtitija – Tijago Silvom, Pikea – Markinjosom, Busketsa – Motom, a Alkasera – Lukašom Mourom.

Pred Barsom bez Nejmara, a naročito pred Nejmarom bez Barse, predstoje vraški teški izazovi.

Jer, kao što je rekao i Don Andres Inijesta „ne želim da Nejmar ode, jer to što imamo sa njim ne možemo da kupimo ni za 300 miliona evra“, a isto tako, biće još teže Brazilcu da sa nekim tandemom oko sebe u naredne tri godine postigne 300+ golova i osvoji desetak trofeja…  

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT