KRAGUJEVČANIN Zoran Novoselski po 3. put trijumfovao na memorijalnom turniru u šahu BONE-CUGER!!!

  • Autor: Nataša Savić / Ž.P.

11/12/2017

ĆuprijaDeseti Bonetov cuger koji je ujedno i njegov prvi memorijalni turnir okupio je trideset četvoro šahista iz Srbije.

Sastav ovog jubilarnog cuger turnira je bio impozantan, jer se tu među 34 igrača, našlo čak 17 igrača sa titulama: 4 velemajstora (među njima i Miroslav Marković, nekadašnji pionirski prvak sveta i Boban Bogosavljević, prvak Srbije za 2013.god.), 5 internacionalnih majstora, 6 majstora FIDE i dva majstorska kandidata.

Igrači su se prvo podsetili biografije i šahovskih uspeha Milenković Miroslava, majstora šaha i profesora francuskog jezika čije su najveće ljubavi bile upravo šah i francuski jezik, što je on uspešno prenosio i na svoje učenike. Zatim je njegov sin ispričao par anegdota vezanih za profesora Boneta, a onda je usledilo i svečano otvaranje turnira. Turnir je otvorio sekretar sportskog saveza Ćuprije Adam Rošković povlačenjem prvog poteza u partiji Ćuprijčanina Đorđa Popovića protiv prvog nosioca.

Tempo igre je bio 3 min+2 s, a igralo se 11 kola. Pobednik je bio neizvestan do poslednjeg kola kada su se na vrhu izdvojili  velemajstor Siniša Dražić i intermajstor Zoran Novoselski sa po 8 poena, međutim izgleda da je boginja šaha Kaissa ponovo bila naklonjena Zoranu Novoselskom, kome je ovo već treća pobeda na turnirima u Ćupriji.

Na podeli druge nagrade našli su se tako novosadski velemajstor Siniša Dražić i intermajstor Boroljub Zlatanović, rođen u Ćupriji.

Četvrto i peto mesto pripalo je intermajstoru Kragujevčaninu Radovanović Nikoli i još jedan Ćuprijčaninu, majstorskom kandidatu Cvetanović Urošu, dok se na šestom mestu našao najbolji niški šahista velemajstor dr Miroslav Miljković.

U spisak nagrađenih redovnim nagradama ušli su takođe i intermajstor Branković Dejan iz Paraćina, velemajstor Bogosavljević Boban,  Rajković Aleksandar i majstor FIDE Biljanić Ljubomir.

Na turniru su nastupile i tri dame – Đorđević Snežana, Milena Vujčić i dr Nataša Savić iz Ćuprije i Paraćina koje su bile nagrađene ženskim nagradama, dok je četrnaestogodišnji Radisavljević Dalibor osvojio nagradu za najuspešnijeg omladinca.

Najuspešniji član Šahovskog kluba Radnički iz Ćuprije, bio je dr Nebojša Grujić, koji je osvojio specijalnu nagradu.

Turnir je uspešno vodio međunarodni sudija iz Francuske Dominique Dervieux, dok su njegovi zamenici bili  sudija FIDE Nadežda Stojanović i  nacionalni sudija Šljivić Nenad.

Organizator turnira  je bila   Dr Nataša Savić, međunarodni sudija.

bone1
bone2
bone3
bone4
bone5
bone6
bone7
bone9
bone10
bone78

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA