Pozorišma predstava „Princezin rođendan“ gostuje u G.Milanovcu!!!

 

  • Autor: Ljubica Sokić

11/12/2017

G. Milanovac-Lutka predstava „Princezin rođendan“ u interpretaciji glumaca Pozorišta za decu Kragujevac, u ponedeljak, 11. decembra biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra.

edstava je realizovana po priči Oskara Vajlda „Infantin rođendan“ i govori o kraju detinjstva i početku sazrevanja. To je priča o pretvaranju jednog dečaka u grubog tiranina.  Jedna tužna, duboka, pronicljiva i razotkrivajuća saga o tome koliko su važne duhovne i moralne vrednosti u životu svakog čoveka. U isto vreme, ovo je priča i o jednoj iskrenoj i čistoj ljubavi koja biva ubijena nadmenošću, cinizmom i surovošću. Da nikada ne zaboravimo da se deca, rastući, pretvaraju u odraz onih u čijem su okruženju odrastali.

Predstava je realizovana po priči Oskara Vajlda „Infantin rođendan“ i govori o kraju detinjstva i početku sazrevanja. To je priča o pretvaranju jednog dečaka u grubog tiranina.  Jedna tužna, duboka, pronicljiva i razotkrivajuća saga o tome koliko su važne duhovne i moralne vrednosti u životu svakog čoveka. U isto vreme, ovo je priča i o jednoj iskrenoj i čistoj ljubavi koja biva ubijena nadmenošću, cinizmom i surovošću. Da nikada ne zaboravimo da se deca, rastući, pretvaraju u odraz onih u čijem su okruženju odrastali.

Dramatizaciju i režiju predstave potpisuje Todor Valov. Scenografiju i dizajn lutaka i kostima uradili su Natalija Gočeva i Ankica Đorđević.

Glasove lutkama koje su izradili: Petar Čekurov, Eugenija Lačeva, Aleksandar Garalov i Emi  Kovačev, pozajmljuju glumci: Milica Redžić-Vulević, Miloš Milovanović: Darija Nešić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković i Ljubica Radomirović.

Predstava će biti izvedena u dva termina (13:00 i 18:00 sati) i namenjena je deci osnovnoškolskog uzrasta.

Ponedeljak, 11.12.2017.g.

Velika Sala Kulturnog Centra G. Millanovac

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI