GDE JE GRANICA-ZA šeike to nije problem da plate:Mesijeva klauzula je 300 miliona evra!!!

GDE JE GRANICA-ZA šeike to nije problem da plate:Mesijeva klauzula je 300 miliona evra!!!

21/08/2017

Sve što se dešava ovog leta nema mnogo veze sa fudbalom, ni Barselonom…

Iza čitave priče oko transfera Nejmara, kako smo pisali, stoji politika. Naravno, posle svih problema koje je Katar ima sa susedima i u arapskom svetu, nakon što su optuženi da finansiraju terorizam, dovođenje Nejmara bilo je stvar prestiža, poboljšanja slike u svetu, ali i brendiranja Mondijala 2022

Zbog toga su učinili sve da Brazilca dovedu u Pari Sen Žermen.

Ali, kako se očekivalo njihovi glavni protivnici uz Saudi Arabiju, Emirati, neće sedeti skrštenih ruku.

Naime, oni su naciljali Lea Mesija, pa se ovo može tumačiti kao arapski rat drugim sredstvima.

Uz to, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju problem i sa Barselonom zbog toga što je otkazalo generalno sponzorstvo, pa više i nemaju obavezu prema Kataloncima.

Ali, njihov zadatak je mnogo teži, prvo oni želr ovog leta uzmu Mesija, a njega bi samo razočaranje tokom sezone moglo da natera da ode iz Barselone u Mančester Siti.

Do tada bi kriza među naftnim državama mogla da se smiri, a i Mesi svakako kao prvu želju uvek ima Barselonu, iako ga je Pep Gvardiola već indirektno pozivao da mu se pridruži na „Etihadu“.

Mesijeva klauzula je 300 miliona evra, za šeike to nije problem da plate, Leo nije potpisao novi ugovor iako je dogovorio uslove. Ali, ako bude slobodan naredne sezone, jasno je da će u Siti, mada u Barseloni ne veruju da bi napustio klub, a da im ne ostavi ogroman novac u kasi.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT