Anja prva na 23. Balkanskom prvenstvu u karateu!!!

  • Autor: Prokić Saša

27/04/2018

Od 27. Do 29. aprila 2018. godine  u Beogradu se održava  23. prvenstvo Balkana  za decu u karateu.

U Beogradu se održava prvenstvo Balkana u karateu za mladje uzrastne kategorije, odnosno za godišta 2005.-2008. , i mladje. Ove godine su učešće uzele sve reprezentacije sa Balkana. Jedna od reprezentativki Srbije je i Anja Marjanović iz karate kluba Zvečan, koja je 2006. godište i nastupala je u kategoriji + 50 kg, i ona je danas osvojila 1. mesto.

Idućeg meseca za starije uzrastne kategorije održaće se takmičenje u Novom Sadu.

“Anja trenira skoro četiri godine, pokazala je  veoma zapažene rezultate i ove godine je bila i druga na prvenstvu Srbije, druga na Zlatnom pojasu Čačaka a to je jedan od najjačih turnira u Evropi”, izjavio je za portal media-ps.rs(media ps) trener Ljubiša Krasić.

bla
anja
blabla

Krasić je rekao da klub postoji oko 12, 13 godina i nastao je kao sekcija iz karate kluba  “Trepča”  Kosovska Mitrovica. Klub  broji preko 50 članova, trenira se po 4 puta nedeljno, u sali OŠ “Vuk Karadžić” u Zvečanu uz veoma veliku podršku Skupštine opštine Zvečan i velikog  broja privatnika  iz iz Zvečana koji pomažu svoju decu i tako pomažu KK  “Zvečan”.

Takodje je dodao : “Uspevamo da se takmičimo, prošle godine smo imali nekih 14 medalja sa republičog prvenstva ali ovo danas što je postigla Anja, to je najzapaženiji rezultat  od postojanja kluba do sada, to je jedan od najjačih rezultata svih sportista  sa Kosova I Metohije”.

Foto: Slaviša Marjanović

https://youtu.be/MdRD8KPSHpA

 

Ovo zlato je ponos male Anje i njenih roditelja, Slaviše I Smiljane i mladje sestre Tare, naravno i njenog trenera Ljubiše Krasića.

S obzirom da je Srbija mala zemlja, bogata velikim brojem sportista koji nas veličaju u svetu u raznim sportovima, Anja je jedna od onih o kojoj  će se tek pisati i koja će tek biti nosilac medalja i predstavljati Srbiju u najboljem svetlu a u ovom slučaju kao najbolja na Balkanu u karateu kategotiji 50+.

SPORT