02/04/2020
[views]
- 250 ml mlake vode,
- 20 g svežeg kvasca,
- 500 g brašna,
- pola kašičice soli i
- 1 kašičica šećera.
Mekike na starinski način, kolačići od hleba, priprema:
- U mlaku vodu staviti kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe.
- U vanglicu stavite obavezno prosejano brašno, dodajte kvasac, mlaku vodu, so i zamesite testo.
- Ostaviti testo da naraste.
- Rastanjite ga i vaditi čašom, modlom ili jednostavno isecite komade.
- Ostavite još 10 minuta da mekike nadođu.
- U šerpu nasuti ulje ili mast i pržite mekike.
![Kuvar 1 300x140(1)](http://media-ps.rs/wp-content/uploads/2019/02/Kuvar-1-300x1401.jpg)
![Kuvar2 300x140(2)](http://media-ps.rs/wp-content/uploads/2019/02/Kuvar2-300x1402.jpg)