Počinje 47. Infant u Kineskoj četvrti !!!

  • Izvor: KC NS

04/09/2020

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, INFANT, 47. po redu, počinje danas u 20 časova na otvorenom prostoru Kineske četvrti nastupom poznatog glumca i muzičara Nikole Pejakovića – Kolje. 

trong>Nakon nastupa biće odograna predstava “Ana Frank” Šabačkog pozorišta. 

U glavnom programu pod sloganom „Lična revolucija” publika će imati priliku da pogleda tri predstave u takmičarskoj selekciji, po izboru selektorke Sanje Krsmanović Tasić.

Festival će publici pružiti i bogat prateći program, okrugle stolove, kao i predstavu u čast nagrađenih. Događaj se realizuje u okviru Kaleidoskopa kulture, koji tokom pet nedelja trajanja, treću godinu zaredom raznovrsnim programima obeležava kraj leta u Novom Sadu.

Od 4. septembra do 9. oktobra, buduća Evropska prestonica kulture postaje grad-scena, a najšira publika svakodnevno se susreće sa različitim vrstama  umetnosti.


Na ovogodišnjem festivalu, usled trenutne situacije sa koronavirusom, dominatnu ulogu imaće domaće trupe.

U trci za nagradu na ovogodišnjem festivalu biće Šabačko pozorište sa predstavom „Ana Frank“, Teatar Mimart sa predstavom „Algoritam sna“ i Bitef dens kompanija sa predstavom „Prostor za revoluciju“, obe iz Beograda.

Predstava Srpskog narodnog pozorišta „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ biće izvedena u čast nagrađenih, a ovogodišnji članovi žirija su: doktor književnih nauka i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Radonjić, magistar režije u alternativnom i lutkarskom teatru Nikola Zavišić i diplomirani dramaturg Milan Puzić.

Voditeljka okruglog stola biće Sonja Petrović, rediteljka.

Celokupan program ovogodišnjeg festivala biće održan na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti, a ulaz za sve programe je besplatan.

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD