Još jedna prestižna nagrada izdanju KCNS-a: nagrada „Biljana Jovanović“ Nenadu Miloševiću!!!

  • Izvor: KC NS

15/04/2020

Žiri za dodelu Nagrade „Biljana Jovanović“ doneo je odluku da priznanje pripadne Nenadu Miloševiću, za knjigu Pesme iz limba (2019) u izdanju Kulturnog centra Novog Sada.

Članovi žirija Snežana Božić, Katarina Pantović, Aleksandar Kostadinović, Đorđe Pisarev i Vesna Trijić (predsednica) odluku su doneli većinom glasova.

Iz saopštenja žirija: Kroz „Pesme iz limba“ Nenada Miloševića promiče pola veka naše istorije: prelomni politički događaji postaju datumi u privatnom životu pesničkog subjekta, mešajući se čak i u smrt njegovog kućnog ljubimca.


Iz saopštenja žirija: Kroz „Pesme iz limba“ Nenada Miloševića promiče pola veka naše istorije: prelomni politički događaji postaju datumi u privatnom životu pesničkog subjekta, mešajući se čak i u smrt njegovog kućnog ljubimca. Iskustvo postojanja je stoga raslojeno: živimo li zaista na talasu prolaznosti, okruženi onima koje volimo i poštujemo, ili u svetu bez pamćenja i bez budućnosti, u limbu,gde su nepomirljive ideološke paradigme u stvari naporedne. Subverzivnost ove poezije proizlazi iz njene spremnosti da se suoči sa stvarnošću bez iluzija ali i bez netrpeljivosti; njena lepota je u prevazilaženju svega što nas kao ljude razdvaja. (Beograd – Niš – Novi Sad, 22. aprila 2020)

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD