Počinju da rade biblioteke, arhivi, muzeji i galerije !!!

15/04/2020

Ministarstvo kulture i informisanja preporučilo je svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od danas nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera koje je propisala Vlada u cilju sprečavanja širenja korona virusa, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.


– Opštinski štab za vanredne situacije jutros je doneo zaključke da na teritoriji opštine Gornji Milanovac počnu sa radom Muzej Rudničko-takovskog kraja, Biblioteka „Braća Nastasijević“ i  Galerija Kulturnog centra – kazao je Kovačević.

Shodno toj preporuci ustanove su dužne da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja korona virusa.


To se odnosi na održavanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih maski i rukavica.

Ustanove su dužne da omoguće boravak „adekvatnog broja ljudi“ u svojim prostorijama i da donesu poseban plan primene mera o proceni rizika, saglasno zakonu i ostalim propisima koja tretiraju bezbednost i zdravlje na radu.

KULTURA SRBIJA GRADOVI