4.Oktobra u OŠ „Duško Radović“ u Banji kod Aranđelovca, slikarka Milica Milovančević iz Topole otvorila je dečiju izložbu slika

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Filip Marković

4. Oktobra u osnovnoj školi „Duško Radović“ u Banji kod Aranđelovca, slikarka Milica Milovančević iz Topole otvorila je dečiju izložbu slika

Ona je sa mališanima duže vreme već imala slikarske radionice, a konačno je došao trenutak i da se šire vide radovi talentovanih mališana.

Filip Marković: Milice, kona;no je otovrena de;ija izlo\bica, kakvi su prvi utisci?

Milica Milovan;ević: Nakon dužeg vremena uspeli smo da pronađemo prostor sasvim slučajno. Mnogo mi je drago zbog toga. Direktor OŠ „Dušan Radonjić“ Igor Hočevar, obezbedio nam je sve što je bilo potrebno. Izložba će trajati do 13.10.2023. godine.

Filip: Koliko se radova mališana našlo na izložbi?

Milica: Izloženo je preko 300 dečjih radova i zaista su se deca dosta potrudila da ono najbolje u sebi predstave na platnu.

Filip: Da li je sve proteklo po planu, i šta je tvoj plan za nastavak slikarstva?

Milica: Sve je proteklo po planu. Nastavak će biti svakako, u mnogim opštinama. Neću otkrivati za sada još uvek ništa.

Filip: Koje tehnike slikarstva deca najviše vole?

Milica: Najviše vole akrilne boje koje su dosta tečnije od običnih. Direktan rad na platnu im pričinjava najveće zadovoljstvo.

Filip: Da li planiraš još dečijih radionica, i koliko je zabavni raditi sa talentovanim mališanima?

Milica: Planiram da radim na daljem dečjem stvaralaštvu, nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo sredstva. Neverovatan je osećaj raditi sa njima. Kada su deca talentovana, moje usmeravanje svodi se na minimum. Onda se zaista gazi pravim stopama slikarstva.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA TOPOLA