Održan Medjunarodni sajam pčelarstva, meda i zdrave hrane u Ćupriji

U nedelju, 8. oktobra 2023. godine održan je Međunarodni sajam pčelarstva, meda i zdrave hrane u Moravskom parku u Ćupriji.

Foto: Saša Prokić

Sajam je počeo oo 11 časova, a svoje proizvode mnogobrojnim posetiocima predstavilo je 20 odgajivača plela i proizvodjača meda i proizvoda od mada. Medju izlagačima bilo je dosta izlagača iz Paraćina, Ćuprije, Despotovca, Jagodine, kao i drugih mesta, a bili su tu i domaćini, članovi pčelarskog društva Ravanica-Nemanja.

Svi oni su mali priliku da posetiocima sajma prikažu sve svoji proizvode, i novitete u proizvodima od meda, te su se na sajmu mogli videti, osim standardnih vrsta meda, i razne teglice pune meda sa dodacima, poput raznog voća, sušenog ili domaćeg, raznom lekovitih trava, razne kreme obogaćene medom, domaće izrade, medovače, teglice različitih pakovanja, raznovrsne ambalaže i ponude…jednom rečju, za svakoga po nešto, bez ili sa saćem….

Na sajmu su u okviru kulturno-umetničkog dela predstavila su se folklorna društva iz Senja i Jovca, kao i likovne radionice učenika mladjih razreda osnovnih škola iz Ćuprije. Domaćinima i organizatorima, pčelarskom društvu Ravanica – Nemanja su gosti iz Tuzle uručili prestižnu nagradu „Zlatna pčela“.

Kako god, s obzirom da se ovaj sajam održao 3. put, a po prvi put od početka korone, sigurni smo da će naredne godine biti veći odziv i ponudjača ali i kupaca, kao i noviteta u izradi meda i proizvoda od meda.

Vise fotografija sa sajma pogledajte na nasoj facebook stranici klik OVDE ili facebook grupi klk OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA