UHAPŠENE osobe zbog zloupotrebe službenog položaja !!!

  • Hronika Srbije

08/06/2018

[views]

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

trong>Uhapšeni su odgovorno lice šumskog gazdinstva „Severni Kučaj“ uz Kučeva N.Ž. (1972), kao i D.M. (1979) i O.S. (1970), kome se na teret stavlja i krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni se terete da su korišćenjem svog stvarnog uticaja i prokoračenjem granice svojih ovlašćenja, prilikom ugovaranja prodaje drvne mase javnog preduzeća „Srbija šume“ na području šumskog gazdinstva „Severni Kučaj“ stavili u povoljniji položaj dva kupca, čime su im omogućili da imaju prioritet pri isporuci drvne mase sa pristupačnih lokacija.

Oni se terete i da su korišćenjem svog službenog položaja i stvarnog uticaja posredovali kod trećeosumnjičenog O.S., zaposlenog u šumskom gazdinstvu „Severni Kučaj“, da iskoristi svoj službeni položaj i sačini dokumentaciju sa neistinitim sadržajem o količini drvne mase.
Na taj način osumnjičeni su za sebe i još dva privredna društva ostvarili protipravnu imovinsku korist od oko 10 milona dinara.

Krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv četvoro zaposlenih u šumarskom gazdinstvu „Severni Kučaj“, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave.

Oni se terete da su sačinjavali službene isprave – propratnice za prostorno drvo u koje su unosili neistiniti sadržaj o poreklu drvne mase, čime su omogućili prisvajanje protivpravne imovinske koristi većem broju fizičkih lica od 327.247 dinara, za koliko su oštetili javno preduzeće „Srbija šume“ i „Severni Kučaj“.

HRONIKA