U toku radovi na izgradnji prvog užičkog skejt parka !!!

  • Izvor: Grad Užice

04/09/2021

Zamenik gradonačelnika Užica Dragoljub Stojadinović i direktor JP “Užice razvoj” Nikola Maksimović obišli su radove na izgradnji prvog užičkog skejt parka.

Kako im je preneo predstavnik preduzeća “Iding” koje izvodi radove trebalo bi da do kraja ovog meseca sve bude i završeno.
Užički skejteri svoj prostor za omiljene akrobacije dobiće zahvaljujući dobrom projektu Kancelarije za mlade Grada Užica i sredstvima opredeljenim od strane Ministarstva omladine i sporta u iznosu od tri miliona dinara, dok će oko 1,5 miliona dinara obezbediti grad.

Projekat skejt parka koji će se prostirati na površini od 540 m2 iniciralo je neformalno udruženje užičkih skejtera.

Jedan deo skejt parka biće prilagođen početnicima sa elementima koji nisu mnogo zahtevni, a širi deo skejt parka biće namenjen za malo iskusnije skejtere. “Jedan deo skejt parka biće prilagođen početnicima sa nekim elementima koji nisu toliko zahtevni.

Širi deo skejt parka biće namenjen za malo iskusnije skejtere. U okviru skejt parka predviđeno je i uređenje odmorišta sa nadstrešnicom, a u narednom periodu i izgradnja javne česme i rekonstrukcija postojeće rasvete.

U planu je i postavljanje tribina za takmičenja. Takođe, postoji i ideja za postavljanje veštačke stene kao dodatnog sadržaja.


Od projekata koje je u nekom ranijem periodu inicirala Kancelarija za mlade danas u Velikom parku imamo trim stazu, rekonstruisan teren za mali fudbal, dok na plaži imamo inkluzivno igralište i košarkaški teren. Skejt park upotpuniće sadržaje Sportsko rekreativnog centra “Veliki park”, a pored devet različitih betonskih elemenata prvenstveno namenjenih za vožnju skejt bordova može se koristiti i za vožnju rolerima, biciklima i trotinetima.

EKONOMIJA SRBIJA GRADOVI