Na Sajmu automobila u Beogradu svi očekuju da će do 28. marta, kada se završavaju „BG kar šou“ i Sajam motocikala, biti oboren rekord od 120.000 posetilaca!!!

  • Izvor: novosti.rs

24/03/2018

[views]

DRUGI radni dan Beogradskog sajma – koji je ugostio oko 350 izlagača iz desetak zemalja sveta, predstavnika giganata auto-industrije, s pedesetak premijera automobila i 41 premijerom motocikala – protekao je veoma uspešno, sudeći prema zadovoljstvu na licima prodavaca vozila na dva i četiri točka.

style=“text-align: center;“>foto V. Vijorović

Prema običaju, najbrže se prodaju vozila iz tzv. premijum segmenta, što ne treba da čudi, jer je reč o ekskluzivnim modelima, koji imaju znatne sajamske popuste, a koji na štandu BMV-a dostižu i 17.000 evra za neke od modela.

Tako je, na primer, „Mercedes“ u petak prodao „S klasu“ i jedan CLS model po ceni od 90.000, odnosno 60.000 evra, a skupoceni „BMV M5“ vredan 174.000 evra, po svemu sudeći, u petak je usrećio jednog našeg sugrađanina.

Ipak, najviše vozila u petak su, bar prema izdatim profakturama, plasirali „Fijat“, „Dačija“, „Reno“, „Folksfagen“ i „Škoda“. Njihova vozila imaju izuzetne sajamske popuste, ali i veoma dobre uslove za kupovinu, jer su skoro svi, u saradnji s nekom od poslovnih banaka, ponudili i izuzetno dobre uslove za kupovinu na rate, veoma često i bez kamate.

Ipak, u petak su Banka Poštanska štedionica i Kompanija „Dunav – osiguranje“ ponudile još jedan auto-kredit, do sada nezabeležen na našim prostorima. Naime, Banka Poštanska štedionica pripremila je za sve zainteresovane građane posebnu sajamsku ponudu auto-kredita u dinarima sa osiguranjem života (i bez njega), kao i kredite s valutnom klauzulom i rokom otplate do sedam godina. Pritom, ne postoji obaveza prenosa redovnih primanja. Maksimalni iznos kredita u dinarima je tri miliona, bez učešća, odnosno po 25.000 evra uz minimalno učešće od 30 odsto.

– To je samo jedan u nizu zajedničkih projekata ove domaće državne kuće, koja iza sebe ima dugi niz decenija uspešne saradnje i koja će i ubuduće sarađivati – istakao je magistar Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica.

Naravno, ta saradnja sa „Dunav osiguranjem“ znači da će naša najveća osiguravajuća kuća, koja pokriva 36 odsto tržišta u obaveznom auto-osiguranju i 25 odsto na kasko tržištu, pružiti dodatnu sigurnost i za Banku Poštansku štedionicu, ali i za uzimaoce kredita, pogotovo penzionere.

– Mi smo neprikosnoveni lider na tržištu osiguranja i sa sve uspešnijom Bankom Poštanskom štedionicom nastavili smo uspešnu saradnju ponudom i ove vrste osiguranja – istakao je magistar Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja.

On je rekao da Kompanija „Dunav osiguranje“ i ove godine, uz mnogobrojne popuste od 15 odnosno 10 odsto za automobilske kasko polise, u zavisnosti od toga da li se vozila prvi put registruju ili ne, nudi i popust od 20 odsto za premiju osiguranja pomoći na putu uz zaključenu ili obnovljenu polisu osiguranja od auto-odgovornosti.

– Ove godine, u saradnji sa Kompanijom „Lukojl Srbija“, poklanjamo i vaučer kartice za gorivo u iznosu od 4.000 dinara za sve one koji zaključe ugovor o kasko osiguranju za nova vozila – istakao je magistar Mirko Petrović.

Na Sajmu automobila u petak je, prema oceni organizatora, a uzevši u obzir vremenske neprilike, poseta bila više nego solidna, na nivou prethodnih godina, pa svi očekuju da će do 28. marta, kada se završavaju „BG kar šou“ i Sajam motocikala, biti oboren rekord od 120.000 posetilaca.

IZABRALI NAJBOLjE

ASOCIJACIJA automobilskih novinara Srbije, uz saradnju sa Srpskom asocijacijom uvoznika novih automobila i Beogradskim sajmom, u petak je svečano proglasila i najbolje automobile u Srbiji za 2018. godinu. U kategoriji do 15.000 evra titula je pripala „folksfagen polu“, iznad 15.000 evra najbolji je „mercedes S klase“, a u kategoriji SUV vozila titulu je prigrlio „volvo iks T 60“. Titula „best baj“ je pripala opel „krosland iksu“. Priznanja je uručio naš proslavljeni automobilista Miloš Pavlović.

EKONOMIJA