Do kraja godine još po 20 evra za gradjane Srbije !!!

  • Izvor: novosti.rs

23/07/2021

Ako se računa ukupna preostala pomoć iz državnog paketa koja treba da se isplati  narednim mesecima, to znači da će penzionerima do kraja godine biti isplaćeno 100 evra, a punoletnim građanima po 50.

trong>Odnosno, u septembru sledi poslednja isplata poslednjeg paketa, a ona podrazumeva 50 evra pomoći za sve penzionere, i 30 evra za sve punoletne građane.

A onda sledi i dotiranje u decembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naime, najavio je gostujući na TV Pink da će država dati građanima još po 20 evra pomoći u decembru.

– Imam veliku i važnu vest, imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru. Tako da će penzioneri ta četiri meseca od septembra do decembra dobiti 100 evra na poklon od države, a da će svi ostali građani koji su se prijavili, a daćemo mogućnosti i dodatne prijave za ovih 20 evra u decembru, dobiati 50 evra – rekao je Vučić.


Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, tako da će penzioneri dobiti 80 evra.

Vučić je kazao da je odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer očekuje u julu da imamo više od 200 miliona evra suficita u budžetu.

– Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru – kazao je Vučić.

Podsetimo, samo za treći paket pomoći ukupno je izdvojeno oko 266 milijardi dinara.

Isplaćeno je tri puta po polovina minimalne zarade, za zaposlene u privatnom sektoru, a reč je o milion i 200.000 radnika koliko ih je dobilo tu pomoć.

Isplaćeno je i 60 evra za nezaposlene, odnosno one koji su bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Država je uplatila i po 30 evra za 5,7 miliona građana, kao i 3.000 dinara za one koji su se vakcinisali.

EKONOMIJA