Inkluzivni centar za osobe sa invaliditetom u Užicu !!!

  • Izvor, foto : Grad Užice

23/07/2021

Grad Užice će najverovatnije dobiti još jednu redovnu uslugu u oblasti socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom.

trong>Pored postojećih osam, razvijena je kroz projekat Swiss PRO programa i deveta, a reč je o Inkluzivnom edukativnom socio-terapijskom centru za pružanje usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom i decu kao i članove njihovih porodica na teritoriji Grada Užica.

Kako je tokom završne konferencije projekta pod nazivom ” Zajedno za privremenu tuđu negu za osobe sa invaliditetom”istakao Edin Bašić programski asistent Swiss PRO programa, vrednost celokupnog projekta je 15 hiljada dolara, od čega je učešće Grada Užica 1 800 dolara.

“Upravo ovaj projekat predstavlja podršku jednom partnerskom odnosu između lokalne samouprave i udruženja koje se bavi pitanjima najranjivijih grupa. Direktni rezultati su pružanje velikog spektra usluga socijalne zaštite za najugroženije delove stanovništva kako u samom Užicu, tako i u celom Zlatiborskom okrugu. Takođe ovo je i primer dobre prakse za ostale lokalne samouprave “.

Uz zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji projekta, Slobodan Grbić član Gradskog veća istakao je da je velika čast i zadovoljstvo sarađivati sa Swiss PRO programom i izrazio nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.


“Ova nova usluga koja je kroz projekat formirana na nivou grada prepoznata je kao jako bitna kada su naši korisnici i članovi njihovih porodica u pitanju. Koncipirana je tako da svi korisnici koji provode vreme u okviru prostora koji smo obezbedili u naselju Turica imaju adekvatan tretman. Pored niza kreativnih radionica i škole životnih veština imaju i veoma bitan medicinski tretman od strane logopeda i fizioterapeuta. Prepoznali smo njen značaj i obezbedili sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara da realizacija usluge bude moguća do kraja ove godine, a nadamo se da će već u narednoj biti uvrštena u redovne usluge socijalne zaštite.”

Treba napomenuti i da je Grad Užice jedna od retkih lokalnih samouprava koje trenutno imaju čak devet usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom, a prema najavama ni tu se neće stati, već će se u skladu sa potrebama korisnika razvijati i nove.

SRBIJA GRADOVI