MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Letnja Interkontinental torta sa kokosom !!!

Broj pregleda: 139

Interkontinental torta, sastojci:

Potrebni sastojci za fil:

  • 1 l mleka
  • 12 žumanaca
  • 80 g pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 15 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 100 g prah šećera
  • za prvi fil 100 g mlevenih lešnika
  • za drugi fil 100 g crne čokolade i 1 kašika ulja
  • za treći fil 100 g kokosa

Foto : Interkontinental torta – Marija Milošević 

Peći 3 kore, za svaku je potrebno:

  • 4 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 1,5 kašika brašna
  • 0,5 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika kokosa
  • 1 kašika prezli
  • 2 kašike mlevenih lešnika
  • 1 kašika ulja

Za dekoraciju je potrebno:

  • kokos kuglice
  • 200 g bele čokolade

Okvirno vreme pripreme 180 minuta.

Interkontinental torta, priprema:

  • sipati u šerpu 7dl mleka
  • dodati 15 kašika šećera i staviti da se greje
  • odvojiti u 3 činije po 4 belanca
  • u preostalih 3dl mleka dodati 12 žumanaca
  • u mleko sa žumancima dodati prašak za puding i brašno i smesu sjediniti
  • zatim sve zakuvati u gustu kremu
  • kremu preliti na tacnu
  • prekriti tacnu folijom i ostaviti da se ohladi
  • za koru umutiti belanca i dodati šećer
  • dodati brašno, prašak za pecivo, kokos, prezle, lešnik i ulje
  • sve dobro sjediniti
  • preliti u pleh obložen pek papirom
  • peći 15 minuta na 180 stepeni C
  • ponoviti isti proces za još dve kore

za fil, umutiti puter i dodati prah šećer

dodati ohlađenu kremu i dobro sjediniti

dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela

crnu čokoladu otopiti sa dodatkom ulja

u jedan fil staviti kokos, u drugi lešnik, a u treći otopljenu čokoladu

svaki fil dobro umutiti

podesiti kalup na odgovarajući obim

naneti malo fila ispod kore da bi se torta učvrstila

filovati kremom sa lešnikom

zatim filovati kremom sa čokoladom

nafilovati poslednju koru sa 1/2 fila sa kokosom

ohladiti tortu

istopiti 200 g bele čokolade sa 3 kašičice ulja

ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa

premazati ivice sa 1/2 fila od kokosa

dekorisati po želji

Prijatno!

Video recept:

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA